Ponedjeljak, 15 Svibanj 2017 09:08

Ženski trio zaslužan za knjigu "Kanjon vođen zvijezama" inspiriranu rijekom Krkom

Napisala: 
Ženski trio zaslužan za knjigu "Kanjon vođen zvijezama" inspiriranu rijekom Krkom

Inspirirana rijekom Krkom Renata Basić objavila je knjigu Kanjon vođen zvijezdama koja će biti predstavljena 16. svibnja 2017. u 12 sati u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ Šibenik. To je zbirka pjesama obogaćena prekrasnim prizorima Krke autorice kojih su Marianna Slavica i Nikolina Šarić.

Iako krška rijeka Krka nikada ne presušuje pa tako ni inspiracija brojnih zaljubljenika u njezinu prirodnu i kulturnopovijesnu baštinu. Oslikana kroz povijest perom Jurja Šižgorića, Petra Zoranića, Petra Divinića ili Bernarda Shawa, Krka prenosi očaranost svakoga tko je i na tren osjeti i upije u svoj njezinoj raskoši, kažu u Upravi NP Krka koja je podržala ovu knjigu.

Zbirka pjesama Kanjon vođen zvijezdama stvarana je šest mjeseci, spoj je nježne poezije i boje i kompozicije trenutka uhvaćenog okom fotografa. Knjiga je doprinos bogatoj izdavačkoj djelatnosti JU „NP Krka“, ovaj put ne u njezinoj edukativnoj ulozi, već u onoj koja oplemenjuje dušu.

 

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!