Datum objave: 02. Svibanj 2017

Još jedna međunarodna nagrada za film "Ne gledaj mi u pijat" Hane Jušić

Još jedna međunarodna nagrada za film "Ne gledaj mi u pijat" Hane Jušić
Diana Ferić
Diana Ferić

Film "Ne gledaj mi u pijat"Šibenčanke Hane Jušić osvojio je još jednu nagradu i za najbolji dugometražni film na Međunarodnom filmskom festivalu Crossing Europe, koji se održao od 25. do 30. travnja u Linzu

Kako je žiri obrazložio, a prenosi u utorak Hrvatski audiovizualni centar, taj film "suptilnim i zaraznim smislom za humor i rastućom dramaturškom moći, uvodi u jedinstvenu redateljsku viziju koja prikazuje nježnost i okrutnost obiteljskih odnosa.

Žiri ga opisuje kao "složen i izazovan, iskren i energičan" film koji poručuje da nikada nije prekasno za odrastanje.

U žiriju su bili Cosima Finkbeiner, koordinatorica filmskih festivala iz njemačke tvrtke Beta Cinema, Karel Och, član selekcijskog odbora Međunarodnog filmskog festivala u Karlovyim Varyima i Andrei Tanasescu, član programskog tima Međunarodnog filmskog festivala u Torontu.

Uz priznanje, nagrada iznosi deset tisuća eura.
 

Film Hane Jušić natjecao se u konkurenciji dvanaest naslova, a svi su debitantski ili drugi filmovi mladih redatelja.
Među ostalim, prikazan je i film "Kuća drugih" Rusudane Glurjidze nastala u koprodukciji Gruzije, Rusije, Španjolske i Hrvatske.
Film "Rodbina" Vitalija Manskog proglašen je najboljim u natjecateljskom programu dokumentarnog filma u sklopu kojeg se prikazao i "Gogitin novi život", dugometražni dokumentarac Levana Koguashvilija.
Tijekom šest dana međunarodnog filmskog festivala Crossing Europe, koji se održava od 2004. godine, prikazano je 160 filmova iz četrdestak zemalja, a posjetilo ga je 23 tisuće ljudi.

Film je u potpunosti snimljen u Šibeniku a već osvojio brojne nagrade.
 

Iz kategorije: Kultura