Datum objave: 20. Travanj 2017

Otkrijte čari slam poezije uz viceprvaka Europe i njegovo društvo u Azimutu

Šibenik News
Šibenik News

Tko se boji knjige još?! Kulturna udruga Fotopoetika i klub Azimut u Šibeniku očito ne jer za petak, 21. travnja, pripremili su program 'Noć knjige u Šibeniku – najbolji dan u travnju' u sklopu istoimene manifestacije koja se navedenog datuma obilježava diljem Hrvatske.

 

Program u kojem sudjeluju slemeri iz Zagreba predvođeni aktualnim prvakom Hrvatske, viceprvakom Europe, Dinom Tremensom počinje u 21 sat, a nastavlja se u 23 sata koncertom benda Spectrum, dokazanih majstora starih stvari u novom ruhu i hitova današnjice u njihovoj izvedbi.

 

Noć knjige 2017. Obilježit će se u 234 grada i mjesta diljem zemlje, a zahvaljujući naporima djelatnika Gradske knjižnice 'Juraj Šižgorić' te djelovaju KU Fotopoetika i otvorenosti inkubatora kulturnih zbivanja, klubu Azimut, jedan od tih gradova je i Šibenik.

 

-Poseban je osjećaj biti u tako brojnom društvu u noći kad se slavi lijepa pisana riječ. Još je ljepši osjećaj što je naš program uvršten u službeni program manifestacije te se informacije o onom što pripremamo za petak navečer mogu pronaći na stranicama Noć knjige. Već to prva je potvrda kvalitete pripremljenog programa – kazali su organizatori.

 

Među slemerima koji stižu u Šibenik ima profesora, fizičara, chefova, kolumnista i novinara kao i slobodnih umjetnika, a oni su Dino Tremens (aktualni prvak hrvatske u slam poeziji), Dejan Inđić (aka Pokojni Đinđić, profesor u srednjoj školi i autor nekoliko knjiga), Zlatko Majsec (kolumnist, autor knjige i frontman benda Mel Camino), Ivor Madžar (diplomirani fizičar, chef zdrave hrane i ljubitelj poezije), Ivor Kruljac (student novinarstva, ljubitelj poezije) te Zoran Kelava (slobodni umjetnik, ljubitelj performansa, poezije i umjetnosti).

 

-Poetry slam u svijetu je uvijek natjecanje no mi Hrvati malo smo opustili natjecateljsku formu i tenzije pa se kod nas večeri slam poezije odvijaju uglavnom opušteno, bez ocjenjivanja, čisto radi uživanja u poeziji. Jedini uvjet kojeg se držimo je taj da poezija koju izvodimo mora biti autorska. Na taj smo način proputovali Hrvatsku i okolicu, izbrusili svoje vještine, a na europskim natjecanjima prolazimo prilično dobro – poručili su slemeri koji se spremaju za šibensku publiku.

 

-Dođite, poslušajte poeziju sa stavom i dobro se zabavite. Pjesnici obećavaju izvrstan događaj koji ćete pamtiti – završavaju.

 

Program Noć knjige u Šibeniku besplatan je, a odlična je uvertira za ono što slijedi jutro nakon, Long play day 2017., također u zajedničkoj organizaciji KU Fotopoetika i kluba Azimut.
 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3