Datum objave: 31. Ožujak 2017

Započela Kulturaljka, otvorena tribinom 'Prostor je bitan' uz goste iz Benkovca, Sinja i Dubrovnika

Šibenik News
Šibenik News

Počela je Kulturaljka, sedma godina kulturno - glazbene manifestacije u Šibeniku koja je u četvrtak, 30. ožujka, ugostila predstavnike udruga koji su u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice 'Juraj Šižgorić' debatirali o suodnosu lokalnih vlasti i udruga za mladih, odnosno na temu 'Prostor je bitan...'.


Pokretač Kulturaljke, ujedno i predsjednik Udruge P.A.R.K., Igor Bergam istaknuo je kako unatoč činjenici da su brojne udruge u Krešimirovom gradu dobile tzv. Narančastu zgradu na prostoru nekadašnjeg TEF-a, ali da to nije dovoljno.

 

 

- Narančasta zgrada koju je gradska uprava dala na korištenje mladima je odlična, ali to ne zadovoljava potrebe. Ovdje pričamo o prostoru koji može ugostiti tristotinjak ljudi, prostoru koji je funkcionalan sa svim dozvolama za rad i koji bi mladima pružio mjesto gdje se mogu okupljati i na dnevnoj bazi – kazao je Bergam uz kojeg su na tribini sudjelovali još i Dunja i Ante Gusić iz benkvačke udruge Vlajter Ego, zatim Jakov Maleš iz sinjske udruge SUK (Sinjska umjetnička komuna) te Jadranka Matić i Mate Bušić iz dubrovačke udruge mladih Orlando tim.

 

 

Svi oni pružili su pozitivne primjere iz svoje sredine, a to je poslušala i Mirjana Žurić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika
 

Iz kategorije: Kultura