Datum objave: 28. Ožujak 2017

Britanska glazbena legenda se vraća: Stereo MC's ovog lipnja nastupaju u Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

Višestruko nagrađivani, jedni od najpopularnijih hip-hop, live dance sastava globalne glazbene scene Stereo MC's 11. lipnja održat će koncert na ljetnoj pozornici na tvrđavi sv Mihovila u Šibeniku.

 

Svjetska plesna atrakcija svoj je put započela u drugoj polovici 80-tih godina prošlog stoljeća iz britanskog podzemlja acid house scene te je zahvaljujući svojem originalnom zvuku temeljenom na miksu različitih žanrova elektronske glazbe vrlo brzo stekla velik broj fanova. Stereo MC's danas mnogi smatraju pionirima britanske dance scene i prvim britanskim hip-hop bandom koji se uspio probiti u vrhove američkih top ljestvica. To su napravili albumom „Elevate My Mind“ nakon kojeg je uslijedila suradnja s Jungle Brothers te omogućila sljedećem albumu „Supernatral“ da dodatno afirmira grupu na globalnoj razini.

 

Njihovi hitovi vladali su eterom u 90-ima, a pjesma i album „Connected“ postali su svojevrsni evergreen i zaštitni znak grupe. Stereo MC's remixali su za mnoge poznate izvođače poput grupe U2, PM Dawn, The Disposable Heroes of Hiphoprisy, Monie Love, Queen Latifah i Madonnu.

 

Usprkos slavi i brojnim turnejama, bend je uzeo sedmogodišnju pauzu. Zadnji put u Hrvatskoj nastupili su 2009. godine u Splitu kada su održali koncert na rivi u povodu Dana grada Splita

 

Zahvaljujući suradnji s Madonnom, ranih 2000-ih odlučili su se vratiti korijenima i snimiti nove stvari što je rezultiralo novom motivacijom i odličnim albumima „Deep Down & Dirty“, „Double Bubble“ i „Emperor's Nightingale“.

 

- Sasvim je sigurno da će Stereo MC’s u svom punom sastavu, sa snažnim ženskim vokalima i vrhunskim vizualnim projekcijama napraviti nezaboravnu večer visoko nad Šibenikom. Uz hitove „Step It Up", "Deep Down and Dirty", "We Belong in This World Together" na ovom koncertu definitivno nećeš sjediti - poručuju iz Javne ustanove u kulturi Tvrđava kulture Šibenik koja stoji iza koncerta koji već sad nazivaju spektaklom koji se ne propušta. 

 

Ulaznice za koncert koji počinje u 21 sat, mogu se kupiti već od danas u City Pointu šibenskih tvrđava (don Krste Stošića 1), na blagajnama šibenskih tvrđava sv. Mihovila i Barone, u sustavu Eventima www.eventim.hr i na svim prodajnim mjestima Eventima (kiosci Tiska i Petrol benzinske postaje) te preko sustava www.croatia-tickets.com. Cijena ulaznice u pretprodaji (do 28.svibnja) iznosi 190 kn, od 29. svibnja cijena ulaznice je 220 kn.


- Budi 'Connected in Šibenik' s grupom Stereo MC's! - poručuju.

 

 

Naslovna fotografija: Stereo MC's Facebook
 

Iz kategorije: Kultura