Datum objave: 01. Ožujak 2017

FOTO: Murterske bake očitale lekciju: Najjača zabava na svitu i dalje je na Otoku

FOTO: Murterske bake očitale lekciju: Najjača zabava na svitu i dalje je na Otoku
Snježana Klarić
Snježana Klarić

Za Murterskim bakama i dan kasnije diže se prašina. O karnevalskoj povorci održanoj na Pokladni utorak, 28. veljače, u Murteru, priča cijela Hrvatska. Kako i ne bi. Tko još nije, kad razgleda fotogaleriju autora Željka Krnčevića, bit će mu jasno zašto je tomu tako.

 

Murterske bake bacile su u sjenu sva slična događanja u Šibensko - kninskoj županiji, dotakla su se sjaja Riječkog karnevala i Samoborskog fašnika da bi potom, kao i sve što valja u Hrvatskoj, izašle iz okvira Lijepe Naše.

 


Murterani i Murterke svake godine u vrijeme poklada nadmaše sami sebe. I ako je itko sumnjao da nakon sto godina postojanja, Murterske bake nemaju što za reći ti nisu bili na ulicama otoka u vrijeme karnevala.

 

Filmske scene, orlovi, ženski salon, kosturi odjeveni u raskošne haljine koje ne bi odbile ni venecijanske fašničke dame, muškarci s Novog Zelanda, hodajuće glave i ledena kraljica u pratnji svojih pasa samo su dio scenografije karnevalskog Murtera o kojemu priča cijela Hrvatska.

 


Mještani Murtera daju se cijeli u planiranje povorke, ništa kad su u pitanju Murterske bake ne prepušta se slučaju i kladimo se da već sad pripremaju nove zgodne za dogodine.

 


Još jednu veljaču u nizu, Murterske bake očitale su lekciju kako se to radi, ostavile su mnoge bez daha i opravdanja da dogodine i ostala mjesta ne pokažu svoje umijeće maškaravanja. Ako nikako drugačije, Murterske bake možete kontaktirati putem društvenih mreža i pitati za savjet prije nego spalite svoj pametni telefon.

Iz kategorije: Kultura