Datum objave: 18. Siječanj 2017

Putnici i putnice, raspisan je novi natječaj za Nagradu Dijana Klarić

Šibenik News
Šibenik News

Raspisan novi natječaj za Nagradu Dijana Klarić, s rokom prijave 1. travnja. - Šaljite nam svoje pustolovine na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. a na ovom linku pogledaje propozicije natječaja - poručuju organizatori.

 

"Nagrada Dijana Klarić“ pokrenuta je u znak sjećanja na mladu šibensku putnicu i fotografkinju (12.12.1986. – 28.03.2013.) čiji su cjelokupni život i rad bili vezani uz putovanja, umjetnost i radost življenja. Kako bi njena ljubav prema životu i putovanju nastavila inspirirati i druge, nagradu pokreću Hrvatski klub putnika i obitelj Dijane Klarić, a dodjeljuje se jednom godišnje prilikom Croatian Travel Festivala u Šibeniku.

 

 Za svaku kategoriju zadužen je tročlani stručni žiri koji će odabrati najboljeg kandidata ili kandidatkinju. Prijave nakon roka neće se uzimati u obzir osim u posebnim okolnostima.

 

Prijaviti se može svatko tko je u 2016./2017. godini napisao putopis, snimio fotografiju ili video s putovanja odnosno poduzeo veći putnički projekt. Nema dobne granice. Prijaviti se mogu samo državljani Republike Hrvatske. Natjecatelj se može prijaviti samostalno ili ga mogu kandidirati drugi. Prijava je moguća u više kategorija. Prijašnji pobjednici mogu se ponovno prijaviti na natječaj, u bilo kojoj kategoriji.

 

Dodjela nagrada održat će se 27.05.2017. tijekom Croatian Travel Festivala u Šibeniku kad će biti proglašeni pobjednici natječaja. Publici će biti predstavljeno nekoliko najuspješnijih natjecatelja (po tri finalista u svakoj kategoriji), a najboljima će biti uručena nagrada. Finalisti su dužni dostaviti jednominutni promotivni video o sebi ili uratku koji prijavljuju nakon što im se obrati stručni žiri, najkasnije sedam dana od trenutka kad ih bude kontaktirao žiri. Ukoliko finalist ne dostavi promotivni video, žiri će u finaliste uvrstiti idućeg najboljeg natjecatelja. Sva imena finalista (s dostavljenim jednominutnim video uratkom) u svih pet kategorija moraju biti definirana najkasnije do 30. travnja. Finalisti iz svih kategorija bit će predstavljeni na Facebook stranici „Nagrada Dijana Klarić“ između 1. svibnja i početka festivala.

 

Radove i prijave slati na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

U naslovu jasno naznačiti kategoriju za koju se natječe (primjer naslova: Kategorija Najbolja putopisna fotografija) te priložiti kratka obrazloženja: za kategorije „Najbolji putopis“, „Najbolja putopisna fotografija“ i „Najbolji putopisni film“ e-mailu je potrebno priložiti primjer uratka (ulomak putopisa, fotografiju u jpg ili pdf formatu, cjeloviti film ili dio fima), a za kategorije „Najbolji putnički projekt“ i „Putnik godine“ potrebno je poslati 1 stranicu opisa po čemu je prijavljeni projekt/putnik od posebnog značaja ili interesa. E-mailu je potrebno priložiti i osobne podatke (ime i prezime, datum i mjesto rođenja).

Iz kategorije: Kultura