Datum objave: 14. Siječanj 2017

Vodice domaćin Festivala hrvatskih kazališnih amatera

Šibenik News
Šibenik News

Hrvatski sabor kulture je objavio Poziv i prijave za 57. Festival hrvatskih kazališnih amatera čiji će se drugi i završni dio održavati u Vodicama od 26. do 28. svibnja 2017. godine, a prvi dio u Pazinu od 12. do 14. svibnja. Pozivaju se zainteresirana amaterska kazališta i kazališne udruge/sekcije da prijave svoje nove predstave i putem selekcija izbore sudjelovanje na Festivalu.

 


U okviru vodičkog dijela 57. FHKA bit će održan i 13. Međunarodni festival amaterskih kazališta „Jadran 2017.“ na kojem će predstave odigrati nagrađivana amaterska kazališta i skupine iz susjednih zemalja.

 

Festival hrvatskih kazališnih amatera, koja se već četiri uzastopne godine događa i u Vodicama, godišnja je smotra najboljih amaterskih kazališta i kazališnih skupina, a njegova je zadaća poticajno djelovanje na razvitak kazališnog amaterizma u Hrvatskoj i prezentacija najkvalitetnijih godišnjih ostvarenja amaterskih kazališnih udruga i sekcija svih kazališnih poetika koje njeguju kazališne skupine: klasičnog, pučkog, plesnog, alternativnog teatra te druge vrste kazališnih izričaja.

 

Festivalu prethode selekcije na kojima će izbornici do 12. travnja 2017. pogledati i vrednovati sve prijavljene predstave i odabrati najbolje kazališne skupine koje će u festivalskom programu predstavljati svoju županiju i boriti se za festivalske nagrade u devet kategorija.

Iz kategorije: Kultura