Datum objave: 08. Siječanj 2017

Sjećanja ne blijede: Ivo Brešan zauvijek živi kroz djela i uspomene

Sjećanja ne blijede: Ivo Brešan zauvijek živi kroz djela i uspomene
Šibenik News
Šibenik News

Velikani žive vječno, a upravo toliko velik bio je hrvatski književnik, Ivo Brešan koji nas je zauvijek napustio početkom godine, 3. siječnja. Od Ive Brešana obitelj i prijatelji, kolege i oni koji su rado čitali njegova djela i uživali u kazališnim adaptacijama isti, oprostit će se u ponedjeljak, 9. siječnja.

 

Prije toga, brojni prijatelji prisjećaju se vremena provedenih u njegovom društvu. Jedno takvo sjećanje sa Šibenčanima i mnogim drugima podijelio je kazališni producent, Željko Koloper Keke na Facebooku.

 

Uz fotografiju na kojoj se nalazi Ivo Brešan sa sinom Vinkom te glumcem Matom Gulinom stoji i popratni tekst. Fotografija je snimljena 1998. godine u jednom od ureda Šibenskog kazališta. 

 

- Mate Gulin i profesor Ivo Brešan, uz mladog Vinka, u punoj životnoj i stvaralačkoj snazi u našem kazališnom uredu prije gotovo dvadeset godina /25.11.1998./  - podsjetio je Koloper. 

 

 

Sahrana Ive Brešana održat će se u ponedjeljak, 9. siječnja, na Gradskom groblju Kvanj u Šibeniku s početkom u 15 sati, dok će komemoracija u počast hrvatskom književnom bardu biti upriličena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku istoga dana u 12 sati.

Iz kategorije: Kultura