Datum objave: 17. Prosinac 2016

Titula najboljih fritula otišla Kraljevskoj obitelji za recept s rikotom i maraskinom

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Fritule ekipe Kraljevska obitelj ponijele su nagradu najboljih na ovogodišnjoj Freetuladi koja se održala sredinom dana, 17. prosinca. Tročlani žiri koji su činili Željko Krnčević, Siniša Gulin i Danijel Mileta dobitnika Zlatne fritule birao je između pet ekipa i to, dakle, pobjedničke Kraljevske obitelji, potom Nannini, Choux, Tortessa i Za guzicu na forticu. 

 

 

- Mi smo već godinama kraljevska obitelj, kao što se vidi, svi imamo neke titule. Prošle godine prvi put smo se natjecale i bile smo prve odozada. Ove godine nadamo se poštenom suđenju i da ćemo zauzeti zasluženo mjesto - kazala nam je jedna od veselih kraljica, Marijana Brajković.

 

 

Ne znamo jesu li članovi žirija naučili naš razgovor s kraljicama dok su još spremale tijesto za fritule na Kraljevskom dvoru u Perivoju Roberta Visianija, ali recept koji je, kako smo doznali od Marijane, sadržavao maraskino, jabuke, cimet, oraščičć pa i sir rikotu osvojio je sudce.

 

 

 

 

Ovogodišnja, treća po redu Freetulada za razliku od prethodnih održala se pod svjetlom sunca, ne pod okriljem noći, a Šibenčanima čini se to nije odviše smetalo jer đardin je bio pun.  Sunčano i toplo vrijeme netipično za inače hladni prosinac počastilo je Šibenčane i goste grada pa da bez britke bure i hladnog zraka uživaju u prvom danu vikenda. 

 

 

 

Iz kategorije: Kultura