Datum objave: 15. Prosinac 2016

Izrađuje se dokumentacija graditeljskog fonda povijesne jezgre Krešimirovog grada

Šibenik News
Šibenik News

Konzervatorski odjel u Šibeniku i Društvo Juraj Dalmatinac započinju s arhitektonskim i geodetskim snimanjem (dokumentiranjem) graditeljskog fonda povijesne jezgre Šibenika. Društvo je s Ministarstvom kulture potpisalo ugovor za provedbu programa kulturnog razvitka za 2016. godinu. Predmetno dokumentiranje financirano je sredstvima Ministarstva kulture u ukupnom iznosu od 200.000,00 kuna.

 

Kako bi Društvo uspjelo u svojoj nakani, prethodno je informirao vlasnike ili korisnike prostora u predmetnim blokovima zgrada koji će se dokumentirati.

 

FOTO: Obavijest koja se još od prošlog tjedna nalazi u Ulici Jurja Šižgorića

 

- Na kraju skrećemo pozornost kako ova akcija nema nikakve posljedice koje bi mogle utjecati na bilo što u dijelu obaveza ili troškova građana. Izrađena dokumentacija će se pohraniti u planoteci Konzervatorskog odjela u Šibeniku, te će se prema potrebi moći i koristiti.
U prvoj etapi - kraj 2016. godine, za dokumentiranje su odabrana dva gradska 'bloka' - obavještavaju iz Društva za očuvanje šibenske baštine.

 

Radi se o Blok B III - Blok zgrada ul. Jurja Šižgorića, Trg JunijaSkjavetića, ul. Biskupa Fosca, ul. 15. siječnja 1873. te Blok H III - Blok zgrada ul. Jurja Barakovića, Uskočka, Zlarinski prolaz, Dobrić, Mesarske stube.

 

Dokumentacija koja se namjerava napraviti bit će od koristi i vlasnicima budući da će se koristiti u prilikama poput popravaka na građevini, adaptacije ili rekonstrukcije. Za izvoditelja radova izabran je arhitektonski studio 25,4mm iz Šibenika poznat, između ostalog, i po svom radu na obnovi tvrđave Barone.

 


 

Iz kategorije: Kultura