Datum objave: 08. Prosinac 2016

Uz perjanicu sinjskog rocka, P.A.R.K. Igora Bergama obilježava pet godina rada

Uz perjanicu sinjskog rocka, P.A.R.K. Igora Bergama obilježava pet godina rada
Šibenik News
Šibenik News

Povodom petog rođendan Udruge P.A.R.K. iz Šibenika svoju vjernu publiku počastit će, a čim drugim nego odličnom live svirkom, i gdje drugdje nego u klubu Azimut.  Podno katedrale sv. Jakova, glazbeni program rođendanskog slavlja 17. prosinca uveličat će DarkvuD, nova perjanica sinjskog rocka, četvorka različitih individua i glazbenih stilova.

 

Sebe opisuju kao alter/psychedelic/rock bend, koji već 10 godina istražuje granice žanrova, a ove godine su napokon izdali svoj hvaljeni album prvijenac "Razmišljanje u okviru". Mogu se pohvaliti s prvom nagradom na West Hercegovina Festu 2010., trećom nagradom na HG Demo Festu 2011. i finalom HR demo kluba. Trenutno su na hrvatskoj turneji promocije albuma,  a u Šibenik dolaze po prvi put. Krasi ih energična i beskompromisna live svirka, satirični tekstovi i kombinacija žanrova koja izlazi iz klasičnih okvira.


Mr.D - "kućni" selektor kluba Azimut rođendan će uveličati svojim dobro poznatim i od publike prihvaćenim programom Back2school. -  Svi ste pozvani na 5. rođendan Udruge P.A.R.K.! - poručuju iz udruge.

 

A evo kako je  P.A.R.K. stigao do mini jubileja.

 

Dana 23. prosinca 2011. godine negdje na Baldekinu u Šibeniku rodila se Udruga P.A.R.K.(Pokretači alternativnog razvoja kulture). Tadašnji mame i tate, neki slučajno a neki ciljano, bili su Ines, Igor, Dora, Nikica i Gligor, koji su osnovali udrugu sa željom za društvenim i kulturnim promjenama u gradu.


Vrijedni volonteri Udruge P.A.R.K. u proteklih šest godina (prvu godinu djelovali u sklopu Šibenske udruge mladih) organizirali su preko 30 kulturno-glazbenih manifestacija (koncerti, festivali, tribine, radionice, izložbe, filmske projekcije, plesni sadržaji...) u sklopu koji su uključili mnoštvo mladih Šibenčana u društveni život grada i dali im priliku da njihovi talenti, želje i ideje dođu do široke publike. Ukazivali su gradskim vlastima na problem ne imanja prostora za kreativno izražavanje mladih u gradu, skupljali su potpise potpore i predlagali realna rješenja.

 

U Šibenik su kroz svoje projekte do sada doveli 67 bendova najrazličitijih glazbenih žanrova iz 6 zemalja regije.

 

Najpoznatiji projekti „parkaša“ su dvodijelna kulturno-glazbena manifestacija Kulturaljka, regionalni glazbeni festival Regius, veliki koncert Rundek CargoTria u rasprodanom HNK i novi elektronički festival Membrain.



 

Iz kategorije: Kultura