Datum objave: 02. Prosinac 2016

Za slatku 2017. godinu pobrinula se Udruga Hrvatska žena s kalendarom posvećenim delikatesama

Šibenik News
Šibenik News

Nakon što su početkom rujna članice udruge Hrvatska žena predvođene Zdravkom Najev prezentirale delicije nastala prema receptima iz kuharice tradicionalnih šibenskih slastica, u ponedjeljak, 5. prosinca, bit će predstavljen kalendar čijih 12 stranica krase fotografije tih gastronomskih, slatkih užitaka.

 

- Evo recimo šibenski rafioli se nigdje ne spominju, ali ja sam prije desetak godina našla taj recept uz koji je bilo ime jedne poznate šibenske obitelji prema tome zašto bi oni bili samo trogirski ili makarski kada su bili prisutni i u šibenskoj povijesti i to čak s kompliciranijim načinom pripreme. Voljela bih da ih svi probate jer su stvarno izvrsni, a mi ih zanemarujemo. E, pa nećemo! – poručila je tom prilikom Najev.

 

Kako je rekla, tako je i učinila. Šibenčani će uskoro dobiti i kalendar pa da godinu odbrojavaju uz fotografije finih slastica za koje je zaslužan fotograf Željko Krnčević.

 

Kalendar će predstaviti, dakle, u ponedjeljak, s početkom u 11 sati u Muzeju grada Šibenika.

 

- Kalendar je izradila udruga „Hrvatska žena“ u sklopu programa obilježavanja 950. obljetnice prvog spomena grada Šibenika.Kalendar će uz predsjednicu udruge Zdravku Najev predstaviti predsjednik Organizacijskog odbora za proslavu 950. obljetnice Ivica Poljičak i zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer - napominju iz Grada Šibenika.

 

Iz kategorije: Kultura