Datum objave: 01. Prosinac 2016

U domu kulture: Od izložbe fotografija preko radionice do predavanja o vilama i hajducima

Šibenik News
Šibenik News

Prvih prosinačkih dana u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić neće biti dosadno. Izložbe, radionice i predavanja sažetak je onog što čeka Šibenčane koji vole kulturna zbivanja.

 

Već ovog četvrtka 1. prosinca, s početkom u 18 sati bit će otvorena izložba fotografija 'Duša moga grada' autorice Gojke Pelajić. Istog dana, u isto vrijeme počinje i radionica izrade šiba i božićnih ukrasa. Radionicu organizira Knjižnica u suradnji s korisnicima Centra za pružanje usluga u zajednici Grada Šibenika zajedno s učenicima iz osnovnih škola Jurja Šižgorića i Fausta Vrančića.

 

Umjetnik Ive Šime Dobrota ovog četvrtka otvorit će izložbu ulja na platnu.

 

U petak, pak, 2. prosinca, u 17 sati bit će održano predavanje pod naslovom “Mitovi i legende šibenskog kraja – Legende o Vilin gradu, Kuli od uzdaha i hajducima”, koje uključuje pripovijedanje priča koje je Krsto Stošić uvrstio u svoje djelo Rijeka Krka : sa 54 slike, s etnografskim osvrtom na njih. Održat će ga Sandra Barešin, magistra etnologije i kulturne antropologije.

 

U 18 sati bit će održano predavanje pod naslovom “ Predindustrijski i industrijski pogoni na rijeci Krki od antike do kraja 20. st.” Održat će ga Joško Zaninović, arheolog, ravnatelj Gradskoga muzeja Drniš. Oba predavanja organizira Javna ustanova “Nacionalni park Krka”.

Iz kategorije: Kultura