Datum objave: 01. Prosinac 2016

Supertoon u sedmoj godini održavanja donosi osvježenja i novosti

Šibenik News
Šibenik News

Iza podne u petak, 2. prosinca, bit će poznate sve novosti vezane za sedmo izdanje međunarodnog festivala animacije SUPERTOON u Šibeniku. Jedna od njih je i ovih dana spomenuta nova natjecateljska kategorija koja otvara mogućnost i studentima da testiraju svoj talent u odnosnu na kolege.

 

- Predstavit ćemo viziju novog izdanja festivala povodom potpisivanja pisma suradnje između Grada Šibenika i Festivala Supertoon uz prezentaciju međunarodnih natjecateljskih kategorija SUPERTOONA te tako i službeno u Šibeniku gdje cijela priča festivala počinje i završava, otvoriti međunarodni natječaj za prijavu kratkih animiranih filmova i videa za ovogodišnje izdanje - pojasnili su organizatori.

 

Sad je već poznato i da sedmo izdanje festivala počinje u nedjelju, 16. srpnja i trajati do petka, 21. srpnja 2017. na čak šest šibenskih lokacija.

 

- Osim datuma ovogodišnjeg izdanja donosimo programsku novost. Uključili smo novu natjecateljsku kategoriju- umjesto dosadašnjih četiri (Kratkometražni animirani filmovi, Animirani filmovi za djecu, Animirani glazbeni spotovi, Animirani reklamni filmovi) s željom prezentacije i popularizacije različitih primjena animacije i njezine budućnosti uvodimo kategoriju- Studentski animirani kratki filmovi SUPERTOON ima cilj u Šibenik dovesti sveobuhvatni prikaz onog najboljeg u svijetu animacije. S obzirom na rastući broj studentskih prijava te konstantni rast kvalitete studenskih produkcija ova odluka nije bila teška. Ovim putem pozivamo sve studente da se prijave na natječaj i na taj način osiguraju sebi mjesto na 7. SUPERTOON-u. Očekujemo autore i producente iz cijeloga svijeta da se prijave do kraja ovogodišnjeg natječaja koji će biti 15. ožujka 2017. - poručuju Supertoonovci.

 

Vrijedi pokušati.

 

Iz kategorije: Kultura