Datum objave: 22. Studeni 2016

Glavaševićeve 'Priče iz Vukovara' u interpretaciji mladog glumca u šibenskom kazalištu

Šibenik News
Šibenik News

Splitski akademski glumac, Pere Eranović ponovno gostuje u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku. Ovog puta stiže na daske šibenskog teatra s autorskim projektom 'Siniša Glavašević, Priče iz Vukovara'. Gostovanje podržavaju Umjetnička akademija u Splitu i tamošnji HNK - Scena mladih.

 

Temelj mladom glumcu u stvaranju predstave bile su kratke lirske priče legendarnog ratnog izvjestitelja iz Vukovara - Siniše Glavaševića. Svoje Priče iz Vukovara Pere Eranović je zamislio kao jednosatni boravak u vukovarskom skloništu gdje nastaje interakcija ratnog izvjestitelja i njegovih sugrađana, glumca i publike.

 

Kroz formu riječi, pjesme i pokreta - on oživljava scensku stvarnost i suprotstavlja ideje čovjeka i nečovjeka.Ta scenska stvarnost, kroz duhovite i tragične trenutke raste do te mjere da autentični ratni izvještaji Siniše Glavaševića postaju neugodno upozorenje do čega može dovesti slabljenje onog ljudskog u čovjeku. Osim što će one nešto starije podsjetiti na jedno razdoblje ponosa koji se uspio održati nad tolikim strahom i patnjom, ovaj će autorski projekt novim generacijama uputiti i opomenu da je gubljenje radosti i okretanje glave od čovjeka jednako pogubno kao i zaborav.
 

Autorski projekt mladog glumca na rasporedu je u srijedu, 23. studenog, s početkom u 20 sati.

 

 

Ulaznice po cijeni od 40,00 kuna mogu se kupiti preko portala Mojekarte.hr i na blagajni kazališta od 10 do 12 sati i jedan sat prije početka predstave. Umirovljenici, studenti i izviđači ostvaruju  popust od 50 posto na kupljene ulaznice.

Iz kategorije: Kultura