Datum objave: 16. Studeni 2016

VIDEO: Splitsko - šibenski glazbeni doprinos 25. obljetnici pada Vukovara u Domovinskom ratu

Šibenik News
Šibenik News

Klapa Adriaticum zajedno s glazbenicima iz sastava Dalmatino uz vodstvo zbora VIS Veritas aeterna sudjelovala je u snimanju pjesme i pripadajućeg video spota za Vukovar pod nazivom Grad heroja u povodu tužne 25. obljetnice pada Vukovara u Domovinskom ratu. Stihove pjesme napisao je don Alen Keri, a uglazbio ju je Antonio Grkeš koji uz Hrvoja Domazeta potpisuje produkciju.

 

- Dragi prijatelji, s posebnim pijetetom dali smo svoj mali obol ovom djelu - poručili su dečki iz šibenske klape, citirajući riječi Vlade Gotovca koje kažu: 'Jer davno već u onom svijetu postoji jedan divni stih jednog velikog pjesnika koji kaže U Navarri se umiralo od srama. Mi Hrvati kada ne bi imali ovo dostojanstvo i kada ne bi imali ovu ljubav mi bi umirali od srama...' .

 

Video spot potpisuje splitski šesnaestogodišnjak, Andrija Jurčević, a snima je u Dioklecijanovom gradu. U spotu se pojavljuje mladi splitski glumac Pere Ertanović kojeg je šibenska publika ranije upoznala zahvaljujući predstavi u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, a riječ je o predstavi Arhimedov zakon u režiji Nenni Delmestre.

 

Već sad, nedugo nakon objave ovjenčan hvalom onih koji su pjesmu poslušali i pogledali pripadajući video uradak.

 

- U pjesmi je utkana želja da žrtva koju je Vukovar podnio nikad ne bude zaboravljena, ta želja je velika jer dolazi iz srca studenata koji su pokrenuli i na kraju ostvarili ovaj projekt. Pjesma je i zahvala svima koji su svoje živote položili na oltar domovine - stoji u opisu pjesme.

 

-

Video

Iz kategorije: Kultura