Datum objave: 10. Studeni 2016

NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA:Šibenskom kazalištu pet nominacija, od toga dvije Jakovu Biliću

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku nominirano je u čak pet kategorija za Nagradu hrvatskog glumišta koja će se tradicionalno dodijeliti 24. studenog u Zagrebu. S nominacijama, naravno, predvodi mjuzikl Matilda, a posebno lijepa vijest je da je šibenski akademski glumac Jakov Bilić nominiran u kategoriij za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28. godina.

 

Bilić je vijest dočekao na snimanju u Skradinu, a priopćio mu je, tko drugi, nego Željko Koloper Keke, producent u šibenskom Kazalištu. Bilić je nominaciju u toj kategoriji zaslužio ulogom Lovre Crnogaće, lažljivca u predstavi Laživac nastaloj u produkciji HNK u Šibeniku, a smiješi mu se i nagrada za najbolju mušku ulogu Đure Bedare u mjuziklu Matilda čime bi naslijedio glumca i kolegu s kazališnih daska Joška Ševu, dobitnika spomenute nagrada u predstavama također nastalim u produkciji šibenskog Kazališta.

 

- Malo sam ga zezao pa sam mu prvo javio za nominaciju u Matildi na što mi je odgovorio da je za to zaslužan cijeli ansambl, svi zajedno, a onda sam mu tek rekao i za ovu drugu nominaciju za koju je sam zaslužan - prenio nam je Koloper koji kao neizostavni, dugogodišnji dio šibenskog teatra itekako ima razloga za slavlje.

 

Mjuzikl Matilda odavno se potvrdio kao neupitan kazališni hit, a nominacije u pet kategorija za Nagradu hrvatskog glumišta potvrda su tog uspjeha koji bi mogao kulminirati krajem mjeseca u metropoli. 

 

Nagrada hrvatskog glumišta vrijedno je priznanje, a ove godine uveliku joj se nada ekipa koja je radila na realizaciji Matilde kojoj se smiješi nagrada u kategoriji za najbolju operetu/mjuzikl, Nina Kleflin konkurira za najbolje  redateljsko, dirigentsko ili koreografsko ostvarenje u opereti / mjuziklu, a Maja Kovač mogla bi ponijeti titulu nositeljice najbolje ženske uloge ostvarene u mjuziklu Matilda.

 

Dodajmo da od sijećnja iduće godine, Matilda postaje repertoarom zagrebačkog HNK.

 

 

 

 

Iz kategorije: Kultura