Datum objave: 26. Listopad 2016

Uskoro nova investicija na tvrđavi svetog Mihovila kako žamor ne bi više ometao koncerte

Diana Ferić
Diana Ferić

Otkako je tvrđava svetog Mihovila revitalizirana i na njoj otvorena pozornica pojavio se problem buke i žamora koji dolaze iz prostora ispod tribina u kojem je i ugostiteljski objekt. " Krivac" su "šuplje" tribine, odnosno praznine  između redova sjedališta kroz koje iz kafića dopire žamor ljudi koji u njemu borave istodobno dok traju  događanja na pozornici.

 

To događanja oskrvnjuje, pogotovu neke "mirnije", intimnije koncerte što smeta i izvođačima i publici,  a što ne  pristoji takvom prostoru niti značaju tvrđave. To je vrlo izraženo bilo, primjerice, na koncertu Rade Šerbedžije i Miroslava Tadića ili pak prošle sezone na koncertu Almire Medunjanin i Maksima Mrvice.

 

U javnoj ustanovi Tvrđave kulture Šibenik kažu da su svjesni tog problema i da će ga do sljedeće sezone riješiti.

 

- Odmah na početku iduće godine raspisat ćemo natječaj za izradu idejnog rješenja za te tribine kako više ne bi na pozornicu dolazila buka. To je složen zahvat i moramo zaista to napraviti prema uputstvu stručnjaka. Ne smijemo improvizirati. Kada to riješimo dobit ćemo još jedan vrlo upotrebljiv prostor od tisuću stojećih mjesta koji ćemo moći koristiti u postsezoni i pred sezoni -  ističi Vera Jergovića Bolanča i Morana Periša iz Javne ustanove tvrđave kulture Šibenik.

 

Inače, ove su godine za investicije na dvijema tvrđavama, svetom Mihovilu i Baroneu utrošili oko milijun kuna, primjerice u novu turističku szgnalizaciju ili sunčana jedra na Baroneu. 

Iz kategorije: Kultura