Ispiši ovu stranicu
Petak, 07 Listopad 2016 22:49

Maksim Mrvica tri puta izlazio na bis, pomoćnica ministra kulture jedva našla kartu za koncert

Napisala: 
Maksim Mrvica tri puta izlazio na bis, pomoćnica ministra kulture jedva našla kartu za koncert

Virtuoz na klaviru, svjetski poznati pijanist Maksim Mrvica oduševio je publiku na večerašnjem humanitarnom koncertu u šibenskom kazalištu sa svojim repertoarom klasične glazbe. Tri puta je izlazio na bis, klanjajući se publici, ali na njihovo razočarenje nije ništa dodatno odsvirao. Ali je zato predviđeni program koncerta odsvirao strasno i nadahnuto, a nakon svake odsvirane glazbe morao je brisati znoj s lica.

Maksim je večeras svirao za šibensku udrugu Kamenčići i sav prihod od ulaznica namijenjen je uređenju derutnih prostorija koje su za svoj rad dobili od Grada Šibenika. Sam je inicirao da im tako pomogne i za razliku od šibenskih poduzetnika od kojih su očekivali donacije, iskazao se.
Karte za koncert su planule, a na dan održavanja, danas nije ih bilo ni za lijek. Jedna se našlo jedno mjesto, i to u galeriji, za pomoćnicu ministra kulture Anu Lederer.

Sonja Ninić Ševo, predsjednica udruge Kamenčići, zahvalna je Maksimu Mrvici i vjeruje da izvođači radova neće tražiti tržišnu cijenu te da će ih prihod od koncerta biti dovoljan za osnovno uređenje prostorija.  

Objavljeno u Kultura i zabava

Galerija slika

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!