Datum objave: 03. Listopad 2016

FOTO: Zagrebačka izvedba 'Matilde' nagrađena polusatnim ovacijama

Šibenik News
Šibenik News

Svi koji nešto znače u kulturno – umjetničkom životu grada Zagreba kao i brojni Šibenčani bili su na izvedbi predstave Matilda nastale u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

 

Matilda je prikazana u HNK u Zagrebu pred punim gledalištem koje je glumački ansambl nakon završetka predstave nagradilo polusatnim ovacijama.

 

- Bio je to nezaboravan događaj. Toliko smo bili ponosni i sretni - kazali su nam predstavnici šibenskog kazališta nakon tog događanja.

 

Sve prisutne pozdravio je Ivica Poljičak, predsjednik Gradskog vijeća Šibenika i Organizacijskog odbora proslave 950. godišnjice prvog pisanog spomena Šibenika. Dubravka Vrgoč, intedantica zagrebačkog HNK, pokazala je silnu želju da se Matilda još jednom izvede već ove zime, tijekom školsih praznika, za zagrebačke mališane.

 

Nakon izvedbe predstave na kazališnim daskama, u foajeu zagrebačkog kazališta održana je svečana promocija CD-a sa songovima iz mjuzikla 'Matilda original soundtrack' gdje su se Neni Belanu, autoru glazbe, pridružili kolege glazbenici – Vanna, Zorica Kondža, Marijan Ban, Luka Nižetić i Maja Posavec i još jednom pokazali kako nastale pjesme imaju tendenciju postati pravi dječji evergreeni

 

Podsjetimo, mjuziklom Matilda redateljice Nine Kleflin otvoren je 55. Međunarodni dječji festival u Šibeniku. Tekst za predstavu napisala je Marijana Nola, a autor skladbi je Neno Belan. Zagrebačka glumicaMaja Kovač utjelovljuje glavni lik, a uz nju, u istaknutim ulogama su još Nela Kocsis, Franka Klarić, Damir Lončar i Jakov Bilić.

Iz kategorije: Kultura