Datum objave: 02. Listopad 2016

FOTO: Završeno snimanje 'Put sandala', izložba fotografija početkom studenog

Šibenik News
Šibenik News

Ovogodišnji projekt snimanja foto-priče o životu sv. Nikole Tavilića u organizaciji samostana sv. Frane iz Šibenika okupio je oko pedeset sudionika. Kroz četrnaest scena prikazan je život sv. Nikole od njegova rođenja u šibenskoj plemićkoj obitelji, rasta i odgoja u okrilju obitelji, upoznavanja franjevaca u svome gradu, svećeničkog zvanja, propovijedanja u Bosni i svjedočanstva u Svetoj Zemlji.

 

 

Broj četrnaest odabran je zbog četrnaestoga dana mjeseca studenoga kada je Nikola godine 1391. mučeničkom smrću posvjedočio za Krista. Prilozi su snimani od 27. do 30. rujna ove godine na različitim lokacijama unutar stare jezgre grada Šibenika te na lokacijama izvan grada i okolici. 

 

 

Izvrsni kostimi iz fundusa Hrvatske radiotelevizije te veoma pedantan i predan kreativni tim pridonijeli su uspjehu ove priče. Vještim okom i kvalitetnim objektivom spretnog i vrlo uspješnog fotografa Jasmina Fazlagića zaustavljeni su, ili bolje reći iz prošlosti vraćeni, trenuci iz života sv. Nikole Tavilića.

 

 


Izložba fotografija velikoga formata 150 x 100 cm bit će svečano predstavljene i izložene vjernicima i gostima početkom studenoga ove godine u muzeju sv. Frane u Šibeniku kao neposredna priprava pred svečev blagdan.
 

Iz kategorije: Kultura