Datum objave: 24. Rujan 2016

Mladim Šibenčanima na izbor: radionica stripa i/ili suvremenog plesa i plesnog teatra

Šibenik News
Šibenik News

Iz Šibenske udruge mladih obavještavaju sve zainteresirane da su u tijeku upisi u dvije radionice. Š.U.M. nudi besplatno sudjelovanje u radionici izrade stripe i radionici suvremenog plesa i plesnog teatra, a obje radionice održavaju se u prostorijama Narančaste zgrade, popularne Nare, poviše gradske plaže Banj, odnosno na prostoru bivšeg TEF-a u Crnici.

 

RADIONICA STRIPA

 

Tijekom šest strip radionica u trajanju od dva sata, polaznici/ce će proći sve osnove kreiranja stripa, učiti o stripu kao jeziku komunikacije, o raznim žanrovima i mogućnostima tog medija te o osnovama crtanja likova i njihovih kretnji. Proći će se i kreiranje karakterizacija likova, onih fizičkih i onih psihičkih, te razvoj teme i scenarija. Na kraju radionica, polaznici će nacrtati i svoj autorski strip.

 

Radionicu vodi Ivan Svaguša, akademski slikar koji se osim slikarstvom ozbiljno bavi i stripom, grafitima, street artom. 

 

Svaguša vodi likovne radionice u Udruzi osoba s invaliditetom Split, u Info zoni,  zajedno s psihologinjom Janinom Pavić-Jadrić vodi strip radionice odgojno-obrazovnog karaktera.

 

Autor je i koautor brojnih strip albuma koje promovira diljem hrvatske. Osnivač je nezavisne izdavačke kuće Bučni stripovi, kroz koju na multimedijski način prezentira stripove te glazbu. Autor je mjesečne strip kolumne-Građanski odgoj na portalu www.infozona.hr.

 

Radionice će se održavati u terminima od 19.00 do 21.00 sat, a datumi održavanja su sljedeći 27. i 29. rujna, te 4., 6., 11. i 14. listopada. 

 

Radionice su besplatne, a odvijaju se u sklopu programa Klub mladih Enter koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

 

Prijaviti se možete na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj mobitela 095 / 809 19 25. 

 

 

RADIONICA SUVREMENOG PLESA I PLESNOG TEATRA

Riječ je radionici koju je Š.U.M. imao u svom programu i prošle sezone, a ista se nastavlja i u novoj pedagoškoj godini. Maja Laurić i dalje vodi radionicu koja svoje iskustvo temelji na metodi Louis/Nikolais čiji je začetnik Alwin Nikolais, jedan od utemeljitelja multimedijalnog apstraktnog teatra.

 

- Vodeći se znanjima ove metode i svog umjetničkog izražaja Maja će vas voditi kroz plesni trening koji se održava u velikoj dvorani Narančaste zgrade - poručuju Š.U.M.-ovci. 

 

Treninzi će se održavati dva puta tjedno od 19:00 do 20:00 sati, a upisi traju do 30. rujna. Svi zainteresirani mogu se javiti Maja Lauric na istoimeni Facebook profili ili na broj mobitela: 091 / 22 00 900. 

 

Iz kategorije: Kultura