Datum objave: 13. Rujan 2016

Učenici OŠ Brodarica od ove jeseni nose školske uniforme

Šibenik News
Šibenik News

Osnovna škola Brodarica od ove školske godine uvela je školske uniforme za učenike od 1. do 8. razreda, a to se odnosi i na polaznike područnih škola u Grebaštici i na otoku Krapnju. 

 

- Ideju o uvođenju reformi bezrezervno su podržali učenici i roditelji, a njihovo uvođenje za glavni cilj imalo je smanjiti socijalne razlike među učenicima - poručuju iz škole. Od ove jeseni, brodarički osnovnoškolci u školu će dolaziti u majicama plave boje na kojoj je istaknut tek službeni logo škole, a ono je barka s jedrima. 

 

Nakon Osnovne škole Juraj Dalmatinac u Šibeniku, škola u Brodarici druga je obrazovna ustanova s područja Krešimirovog grada koja je uvela školske uniforme.

 

Taj trenutak, u Osnovnoj školi Brodarici ovjekovječili su velikom zajedničkom fotografijom. 

 

- Kako bismo ovjekovječili uvođenje uniformi, odlučili smo se za snimanje milenijske fotografije kao vječne uspomene na taj događaj. Gospodin Šime Strikoman 12. rujna ispred naše škole snimio je milenijsku fotografiju sa svim našim učenicima koji su tom prigodom bili odjeveni u uniforme, raspoređeni u obliku barke s jedrima - ispričala je Silvija Marin iz OŠ Brodarica. 

Iz kategorije: Kultura