Datum objave: 13. Rujan 2016

Donedavna ravnateljica Gimnazije, Ivanica Belamarić emotivnim pismom oprostila se od svojih gimnazijalaca

Donedavna ravnateljica Gimnazije, Ivanica Belamarić emotivnim pismom oprostila se od svojih gimnazijalaca
Šibenik News
Šibenik News

Ivanica Belamarić, dugogodišnja, iznimno uspješna ravnateljica Gimnazije Antuna Vrančića u Šibeniku odlazi u mirovinu po nalogu zakona. Na njeno mjesto izabran je profesor Josip Paić. No dok se čeka potvrda resornog ministarstva, ravnateljica Belamarić oprostila se s generacijama svojih učenika pismom objavljenim na internetskoj stranici šibenske Gimnazije.

 

Ivanica Belamarić otišla je u zasluženu mirovinu, a to znaju i srednjoškolci kojima je uputila pismo:

 

    Dragi moji gimnazijalci,

 

na kraju mog radnog vijeka ne mogu otići, a da vam ne uputim nekoliko riječi. Ovog trenutka osjećam se kao maturant koji odjednom shvati da napušta jedan dobro poznati svijet koji mu je više-manje pružao radost, tugu, zadovoljstvo i nemire, ponekad želju da iz njega pobjegne, ali i volju da u njemu ostane.

 

Ne znam hoćete li razumjeti koliki je Božji dar kad dobijete priliku da mlade ljude odgajate i poučavate, koliko radosti nose njihovi uspjesi, ali i briga njihove tuge. Koliko je vlastitih dilema jesmo li uspjeli ili ne u misiji da od vas napravimo poštene i uspješne ljude. Rijetka je privilegija cijeli radni vijek gledati lepršavost mladosti, radost koju ona nosi, šušur koji proizvodi, veselje kojim plijeni.

 

Taj svijet mladosti i odrastanja dijelila sam s vama i to je ono neprocjenjivo. S vama i ja sam bila mlađa, poletnija, radosnija, a često i tužnija. Vi gimnazijalci, učenici ste na koje sam ponosna kao i uostalom i svi vaši nastavnici. Ali ne samo oni: tu je teta Ojda, Ana, Milena i Jasa, pa teta Sanja, naš Mirko i Tiho koji su vas „švercali“ kroz nedozvoljene ulaze u školu, signalizirali pušačke racije i žmirili na kratke hlače i ine nepodopštine.

 

Ali vi ste samo buntovni mladi ljudi čija me odgovornost, uspješnost, inovativnost, kreativnost i svestranost uvijek veselila. Gimnazijalci su ime svoje škole i rad njenih profesora uvijek pronosili Lijepom našom i izvan nje. Bili su i ostali prepoznatljivi svima. Duboko vjerujem da će tako i ostati.

 

Drago mi je što je vaš novi ravnatelj, mr. sc. Josip Paić, prof. ujedno i vaš omiljeni profesor i da će vaša i njegova suradnja biti jednako dobra kao moja i vaša. Ravnateljski posao je i odgovoran i zahtjevan, ali upravo kontakti s vama, prihvaćanje vaših ideja, realizacija vaših projekata, rasprave o vašim pogledima na školu, proces poučavanja i nastavu, a nadasve želja da pomažete drugima ono je što je ravnatelju neprocjenjivo blago.

 

Zbog svega rečenog uvijek ćete biti dio mene, veselit ću se vašim uspjesima, držati vam fige u teškim trenutcima.

 

    Doviđenja gimnazijalci, sretat ćemo se po butama, skalama i kafićima našeg lijepog grada, a kad vas upitam kako ste voljela bih da mi kažete kako radite upravo ono što volite jer ja sam to radila cijeli svoj radni vijek.

                                                                 Ivanica Belamarić, prof.

Želimo joj da uživa u mirovini aktivno i ispunjeno kako samo ona to zna!

Vesela i zdrava bila!!

Iz kategorije: Kultura