Srijeda, 03 Kolovoz 2016 08:58

JU 'Tvrđava kulture Šibenik' uz financijsku pomoć Šibenčana obnovit će gotički portal iz 15. stoljeća

Napisao: 
JU 'Tvrđava kulture Šibenik' uz financijsku pomoć Šibenčana obnovit će gotički portal iz 15. stoljeća

- Kamen po kamen palača, a detalj po detalj - restaurirana i uređena jezgra na ponos svim Šibenčanima - poručuju iz Javne ustanove 'Tvrđava kulture Šibenik'. 

 

U sklopu projekta „Naša baština, naša inspiracija“ članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava glasanjem su odabrali spomenički detalj u gradskoj jezgri koji će biti obnovljen novcem od članarina. Riječ je o gotičkom portalu iz ranog 15. stoljeća u Ulici Jurja Barakovića. U obnovu koja će biti dovršena do 23. rujna ove godine će biti utrošeno 50.000 kuna.

 

Javna ustanova u kulturi 'Tvrđava kulture Šibenik', osim upravljanja šibenskim tvrđavama, želi i na druge načine doprinijeti kulturnoj baštini grada Šibenika.

 

- Projekt kojim se posebno ponosimo, Klub prijatelja šibenskih tvrđava, u punom je zamahu i broji oko 4.000 ljubitelja šibenskog spomeničkog i kulturnog naslijeđa. Usmjerenjem članarina KP - kojima su građani Šibenika i Republike Hrvatske podržali naš rad - u obnovu kulturnih i arhitektonskih detalja gradske jezgre želimo svake godine poticati svjesnost građana na bogatu povijesnu baštinu našeg grada - piše na stranicama JU 'Tvrđava kulture Šibenik'.

 

Spomenički detalj obnovit će se kroz program STANADI (STArine NAše DIvne), kojeg je prije više od 30 godina pokrenuo konzervator Ivo Šprljan. 

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!