Datum objave: 27. Srpanj 2016

Jošku Zaninoviću, ravnatelju Gradskog muzeja Drniš, naslov muzejskog savjetnika

Jošku Zaninoviću, ravnatelju Gradskog muzeja Drniš, naslov muzejskog savjetnika
Šibenik News
Šibenik News

Joško Zaninović, dugogodišnji ravnatelj Gradskog muzeja Drniš i zaljubljenik u arheologiju stekao je zvanje muzejskog savjetnika po ocjeni Stručnog povjerenstva Hrvatskog muzejskog vijeća, a uz amenovanje tehničkog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

 

- Naslov je plod dvadesetogodišnjeg rada u struci - kazao nam je Zaninović, dodajući da njegovo imenovanje muzejskim savjetnikom pozitivno utječe i na Gradski muzej Drniš kojim rukovodi dugi niz godina, ali ne iz ureda već s terena. Ravnatelj drniškog Muzeja po struci je arheolog i neprestano je u arheološkim istraživanjima prvenstveno na području lokaliteta Burnum, a drniško području iz godine u godinu biva ve više i sve bolje valorizirano.

 

- Drniški muzej doživljava svoj vrhunac jer smo u fazi dovršavanja stalnog postava koji će biti gotovo za tri godine kada će biti spreman otvoriti se javnosti - najavio je ravnatelj, ne propuštajući priliku spomenuti kako će koncem iduće godine zasigurno uz njegovo ime stajati još jedna titula koju zbog zakonskih propisa ne može dobiti u istoj godinu u kojoj je stekao naziv muzejskog savjetnika.

 

 

 

 

 

Ministar kulture dr. sc. Zlatko Hasanbegović dodijelio je našem ravnatelju Jošku Zaninoviću zvanje muzejskog savjetnika. Godine predanog truda i rada, rezultati arheoloških istraživanja relevantni na inozemnoj razini, brojne izložbe i publikacije dobili su zasluženo priznanje u najvišoj muzejskoj tituli.

Iz kategorije: Kultura