Datum objave: 26. Srpanj 2016

Utorak popodne i večer u programu Supertoon festivala

Šibenik News
Šibenik News

Počeo je drugi od šest dana animacije u Šibeniku i to projekcijama u kinima na Maloj Loži i Gorici. Otvornea je Retrospektivna projekcija Borivoja Bovnikovića Borde, diva animacije čiji je rad nadahno cijelu generaciju Zagrebačke škole crtanog filma.

 

Retrospektivu je moguće pogledati svaki dan za vrijeme trajanja Supertoon festivala od 18 do 21h u Galeriji Sv. Krševan.

 

Danas počinju naše radionice. U 10:00h U Gradskoj knjižnici počela je DJEČJA RADIONICA. Ona je dio šireg projekta kojime želimo prenositi upravo tu ljubav prema animaciji koja nas je dovela do organizacije međunarodnog festivala animacije. Presretni smo zbog ovogodišnjeg velikog odaziva djece i roditelja. Voditelj radionice Marko Zdravković-Kunac osnivač je i dugogodišnji voditelj Pulske filmske tvornice, u čijem sklopu vodi Školu animiranog filma te Radionicu filmske medijske kulture u osnovnoškolskoj nastavi.

 

RADIONICA: ŠIBENIK ANIMATION VJ JAM ANIMIRANI ŠIBENIK počinje u 16:00h u FESTIVALSKOM CENTRU. S našim timom iskusnih animatora i umjetnika polaznici će imati priliku raditi na vlastitim idejama, zajedno animirati i raditi jedinstvene clipove na ulicama Šibenika. Clipovi će biti prikazani publici festivala na završnom događanju – glazbenom festivalu REGIUS. Mentori su Natko Stipanićev i Ines Kesić, animatori i VJ-ovi. Oni su ovdje kako bi pomogli sudionicima radionice u provođenju ideja te ih vodili kroz grad. Različitim alatima i materijalima sudionici će preobraziti Šibenik u pozornicu za izradu animacije. Nakon toga, za završnu prezentaciju, sudionici će koristiti alat prema vlastitom izboru za stvaranje kratke, ponavljajuće animacije i pozadine u obliku klasičnog VJinga ili projekcijskog mapiranja. Glavni cilj radionice je eksperimentiranje i dobra zabava.

 

Projekcije se nastavljaju danas u 21:00h na kinu Gorica i Maloj Loži, a ako ih propustite uvečer svaki dan možete pogledati reprizne projekcije od jučer između 13h i 15h u Galeriji Sv. Krševan.

Također u 20h imao projekciju forme ANIMIRANOG DOKUMENTARCA u 20:00h u GRADSKOM MUZEJU.
Za kraj, kao i ivijek, podsjećamo da su sve naše projekcije, i događaji potpuno besplatni i otvoreni za javnost. I uvijek će biti, iz ljubavi prema animaciji.
 

Iz kategorije: Kultura