Datum objave: 25. Srpanj 2016

FOTO: Festival slobodne glazbe donosi najljepše od nota i ljetnih radosti

FOTO: Festival slobodne glazbe donosi najljepše od nota i ljetnih radosti
Šibenik News
Šibenik News

Tek nas jedan dan dijeli od početka osmog izdanja Festivala slobodne glazbe u organizaciji Kulturne udruge Zaokret s otoka Murtera. 

 

Festival počinje u utorak, 26. srpnja, i donosi glazbeni program koji skladno kombinira koncertnu i radioničku ponudu. 

 

Prvog dana FSG-a murterski caffe bar Reful ugostit će Soundtrack Cabaret i The BoneBomb, zanimljive glazbene sastave iz Hrvatske. 

 

- Prvi dan festivala uveli smo mali novitet. Htjeli smo sa svim povezati i kazalište jer je i sam naziv festivala, koncept trebao biti neuobičajen i htjeli smo povezati i ostale oblike umjetnosti kao što smo dosad radili poput audio- vizualnog performansa pa smo doveli cabaret ansambl koji se zove Soundtrack Cabaret. Operna pjevačica, jazz glazbenik, klaun i rockabilly pijanist izvode najpoznatije filmske songove. Pjevaju, plešu, sviraju, bude sjećanja i mame osmijeh – kazao je Mate Skračić, jedan od organizatora Festivala prilikom prvog ovogodišnjeg predstavljanja FSG-a.

 

Istog dana, u popodnevnim satima i u hladu borove šume na plaži Čigrađa, i dalje na otoku Murteru, održat će se radionica. 

 

- Treba naglasiti promjenu u rasporedu pratećeg programa pa će se Open Jam Session održati u utorak 26. srpnja, u 17 sati, u "Lantani" na Čigrađi, umjesto kako je prvobitno najavljeno u srijedu.  Pozivamo sve zainteresirane muzičare na druženje i slobodnu svirku sa domaćim i gostujućim glazbenicima u prekrasnom ambijentu plaže Čigrađa - pozvali su organizatori sve zainteresirane da im se pridruže.

 

Drugog dana Festivala slobodne glazbe, u srijedu, 27. srpnja, u uvali Čigrađa nastupit će mnogima poznat primoštenski glazbenik, Ante Prgin Surka (aka Surka Beatbox) te kao headlineri večeri Groove up – deseteročlani sastav s istoka Hrvatske.

 

Svi programi festivala su besplatni za sve sudionike, posjetitelje, a program se može pratiti i putem FSG internet stranice klikom na poveznicu - SLOBODA.

 

 

Iz kategorije: Kultura