Datum objave: 20. Srpanj 2016

FOTO/VIDEO Odjeci Ultre i dalje traju - pogledajte atmosferu iz prvih redova

FOTO/VIDEO Odjeci Ultre i dalje traju - pogledajte atmosferu iz prvih redova
Igor Bergam
Igor Bergam

 

Iako su se partijaneri s Poljuda razišli još u ponedjeljak ujutro oko 7 sati, groznica zvana "Ultra" još trese Hrvatsku obalu. Danas je zadnji dan festivala a party zatvaranja održava se na Visu. Organizatoru su sumirali da je na Poljudu zadnji dan, u nedjelju, bilo preko 100 tisuća duša iz čak 140 zemalja svijeta. Hrvata je možda bilo i najmanje, što je i logično na osnovu cijena karte, pića i svega što se prodaje u festivalskom prostoru, koje je ove godine zahvatio i veliki krug oko samog stadiona, tako da se na Poljudu stvorio pravi mali Ultra Europe City. Kao i svake godine, najpopularnije EDM zvijezde su se penjale na ogromnu pozornicu na sjevernoj strani stadiona, no ovaj put zbog kiše, otkazan je prvi dan festivala (petak) pa su posjetitelji ostali zakinuti za trećinu programa. Subota je tako postala prvi službeni dan festivala s jakim imenima kao što su Marco Carola, Carl Cox, Dash Berlin, Nero, Deadmouse i dr.

Bez adekvatne opreme, zbog tehničkih problema, progurali smo se do prvih redova da vam prenesemo POV kadrove ludila koje je treslo poljudsku ljepoticu ta dva dana srpanjskog vikenda. 

 

 

Očekivano imena koja su najviše opravdala svoje statuse, i milijunske honorare, su bili kanadska progressive house superzvijezda Deadmouse i stalni "zatvarač" Ultre, godinama najbolji DJ po DJ Magu, Nizozemac Hardwell koji je zadnju večer od 3 i 30 do 05 doslovno izbombardirao stadion tvrdim bass ritmovima.

 

Publika je naravno "odlijepila" i na Guettu, Garixa i Afrojacka, tako da je nedjelja bila dosta bolje posjećena od subote i atmosferom je podsjetila na prošlogodišnje izdanje festivala kad su sva tri dana na Poljudu "gorila" kao plameni efekti na slici gore. U svakom slučaju, ovogodišnje izdanje Ultra Europe festivala ostavit će malo bljutav okus u ustima zbog lošeg vremena i otkazivanja prvog dana. Svejedno u nastavku gledamo Poljudski stadion u 4 ujutro i u 5 ujutro a iza toga kratki dio brutalno dobrog nastupa Deadmouse u petak.

Video

Iz kategorije: Kultura