Datum objave: 19. Srpanj 2016

FOTO&VIDEO: Danijel i Sara oduševili redatelja Toma Meriliona na snimanju Morcheebinog spota

FOTO&VIDEO: Danijel i Sara oduševili redatelja Toma Meriliona na snimanju Morcheebinog spota
Šibenik News
Šibenik News

Boja očiju i kose, te karakter koji su pokazali na fotografiji razlozi su zbog kojih je šibenski zaljubljeni par Sara Pauk i Daniel Ferić izabran za protagoniste video spota za pjesmu 'Light of Gold' s novog albuma 'Fortune' Skye & Ross, nekadašnja Morcheeba. Redatelj Tom Merilion oduševljen je parom kao i Šibenikom te ostalim lokacijama na kojima su ovih dana snimali materijal za video koji bi svjetlo dana trebao ugledati za mjesec dana.

- Skye i Ross su ovdje imali nastup i pozvali su me da snimam koncert. Na internetu sam gledao grad, njegove ulice i okolicu i pomislio sam kako bi bilo lijepo ovdje snimiti spot. Preko Facebooka smo pozvali parove da nam se jave ako žele sudjelovati u snimanju. Grad je zaista nadišao sva moja očekivanja. Veoma je lijep - priznao nam je Tom Merilion dok je snimao posljednje kadrove na renesansnom trgu, između katedrale sv. Jakova i Gradske vijećnice, oduševljene lijepim vremenom koje ga je zateklo zadnjih dana.

Na natječaj je pristiglo 15-ak fotografija, a karakter ljubavi šibenskog para koji je Tom 'iščitao' iz fotografija koje su poslali bila je nijansa koja je odlučila da Sara i Daniel budu dio lijepe glazbene priče snimane ne samo u Šibeniku, već na Jadriji, obližnjoj tvrđavi. sv. Nikole, te u Primoštenu i uz rijeku Čikolu.

- Svi ostali parovi slali su svoje nasmiješene fotografije, dok su Sara i Daniel pokazali mnogo više. Pomislio sam da izgledaju zanimljivo. Svidjela mi se Sarina plava kosa, Danielove plave, intenzivne oči. Izgledaju lijepo - priznao je redatelj koji se planira vratiti u Šibenik, no ne kako bi snimio neki novi spot, već kako bi ovdje uživao s obitelji.

- Možda se vratim s obitelji. Siguran sam da bi se mojim sinovima ovdje svidjelo. Ali to neće biti ovo ljeto jer sam prezaposlen - otkrio je Merilion.

PRIČA PROTAGONISTA

Snimanje spota i za Saru i za Daniela prvo je glumačko iskustvo, a do njega su došli sasvim slučajno, odnosno iz šale. - Poslali smo fotografije čisto da vidimo hoće li nas izabrati. Poziv je stigao relativno brzo. Možda čak isti dan. Sara je bila uzbuđena, a ja nisam znao što bih mislio - kazao je Daniel, priznavši da su oboje dijelili uzbuđenje do konačnog upoznavanja s bendom i trenutka snimanja.

- Bilo je vrhunski. Novo iskustvo. Snimali smo po cijele dane, po cijeloj županiji. Bilo je naporno. Dizali smo se u 5.30 sati, a u noći kad je bio koncert do 2 sata smo bili na nogama. Nije bilo teško. Sve što smo trebali je raditi ono što inače radimo. Bila je tek jedna scena u kojoj smo trebali glumiti, a to je bila svađa i redatelj nam je rekao da smo to dobro odradili - prepričava Daniel.

Saru i Daniela šira javnost upoznala je na koncertu koju su Skye & Ross održali na ljetnoj pozornici na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku kad ih je pjevačica Skye Edwards pozvala da joj se pridruže na pozornici prilikom izvedbe 'Rome wasn't build in a day'.

Bilo je to iskustvo i noć za pamćenje mladom paru, uspomene kakve ne blijede, a da su svojom pojavom ostavili trag ne samo preko fotografije kod redatelja Toma Meriliona već i na publiku koja ih je zaustavljala na ulici već nakon koncerta.

Lagali bismo kad ne bismo priznali da ne gorimo od znatiželje vidjeti video spot za pjesmu 'Light of gold'. Još samo mjesec dana.  

 

Piše: Snježana Klarić

 

 

Video

Iz kategorije: Kultura