Datum objave: 13. Srpanj 2016

FOTO: Šibenik može biti ponosan što je na popisu povremenih izložbi Zlatana Vehabovića

FOTO: Šibenik može biti ponosan što je na popisu povremenih izložbi Zlatana Vehabovića
Šibenik News
Šibenik News

Do 21. kolovoza ove godine Šibenčani i gosti grada imaju priliku razgledati izložbu 'Temelji u blatu' umjetnika Zlatana Vehabovića. I to je vijest! To je kulturni trenutak koji treba ostati zabilježen jer Krešimirov grad od utorka, 12. srpnja, nalazit će se na popisu kataloga Zlatanovih budućih izložbi, a jedna od njih i ona u New Yorku gdje je ovaj zagrebački slikar banjalučkih korijena već izlagao.

 

Riječ je o jednoj od najvećih izložbi nekog suvremenog umjetnika u Šibeniku i to umjetnika koji je na glasu kao najutjecajniji slikar nove generacije.

 

- Zlatan Vehabović je top ime što se tiče suvremene umjetosti i što se tiče suvremene umjetnosti. Kritičari ga definiraju kao vodečeg umjetnika mlađe generacije. Veoma smo sretni, zadovoljni i ponosni što smo ga moli dovesti u Šibenik. kad smo mu predložili objeručke je prihvatio i mislim da je izložba super 'sjela' u ovaj naš prostor i da će Šibenčani imati nešto zanimljivo za pogledati - kazala je Anita Travčića, kustosica Muzeja grada Šibenika, domaćina izložbe.

 

- Kad posjetitelj uđe u Muzej vidjet će moj posljednji ciklus radova koji se zove 'Temelji u blatu', a na neki način bavi se  specifičnim prikazom arhitekture ekstrijera koji je vrlo trošan, bijedno zamišljen i postavljen. Suprotstavljen je teškim prijetećim eksterijerom to je bila vizualna okosnica. Govori o mojim osobnim pitanjima kojima se bavim dugi niz godina - riječi su kojima je sam umjetnik opisao postav Prostora za povremene izložbe.

 

Osim u šibenskom Muzeju, radovi ovog umjetnika svjetskog glasa nalazi se i u zbirkama privatnih kolekcionara. 

 

- Vidimo se kad god me pozovete. Ja dođem - poručio je Zlatan. 

 

 

 

 

 

Iz kategorije: Kultura