Datum objave: 28. Lipanj 2016

Buro 24/7 istražio: Obonjan ili partijanje na 'visokoj nozi'

Buro 24/7 istražio: Obonjan ili partijanje na 'visokoj nozi'
Šibenik News
Šibenik News

Da je Jadranska obala poželjno mjesto za godišnji odmor znamo već odavno. Ljepote otoka i prirodne čarolije koje nudi ova zemlja bilo bi teško sažeti u jedan tekst, ali je sigurno da se možemo podičiti razvikanim gradovima, popularnim plažama, odličnom gastro scenom, skrivenim otocima i sve brojnijim ljetnim festivalima.

 

Otok Pag mnogi vole zvati i "hrvatska Ibiza", Dalmacija već sezonama obiluje glazbenim festivalima, baš kao i Istra koja krije odlične lokacije za masovne partije koje godišnje posjećuju ljudi iz cijelog svijeta željni dobre zabave. Mijenjanjem trendova, "trošenjem" lokacija i zasićenjem, svake godine ispliva barem jedno novo mjesto i možemo tvrditi da ljeti zabave nikada ne nedostaje.

 

I tako se "pojavio" Obonjan.

 

Maleni otok koji se nalazi u šibenskom akvatoriju, nedaleko od Zlarina. Navodno je bio poznat kao otok zmija, divlji otok koji su izviđači iz bivše Jugoslavije pretvorili u otok za ljetovanje. Nakon nekoliko ideja o investiranju, uključujući i priče kako bi trebao postati dio "Sunčanog Hvara", pojavile su se začkoljice karakteristične za mnogo slučajeva u ovoj zemlji i sve je ostalo visiti u zraku.

 

A onda su se pojavili Englezi i sve ostalo je prošlost. Britanski promotor "Unknown" festivala koji se održavao u Istri, uzeo je stvar u svoje ruke i dobio koncesiju za Obonjan na čak pola stoljeća. Britanski investitori u suradnji s hrvatskom tvrtkom Gratiosus i slovenskom tvrtkom Collegium Mondial Travel (CMT) već ovo ljeto nastupaju na scenu, koja će otočiću udahnuti jedan novi život, a Obonjan će se uvelike razlikovati od ostalih party oaza na hrvatskoj obali.

 

Ako vam je dio radosti festivala raditi nerede po plažama, bacati limenke gdje stignete ili pak paliti šatore, Obonjan će vas natjerati da razmišljate drugačije. Jedna od glavnih točki reda je zaštita i velika briga za okoliš, kako bi se što manje zagađivala ljepota otoka i kako bi istinski uživali u prirodi i kristalno čistom moru.

 

Osim pregršt dobre glazbe, moći ćete prakticirati i jogu za mamurluk koja će vas u trenu izbalansirati, olakšati vaš um i tijelo i "lansirati" vas u zen stanje. A ako ste aktivan tip, na raspolaganju će vam stajati cijeli niz aktivnosti kao što su fitness, izlet kajakom, masaža ili pak grupna meditacija, a nakon cjelodnevnog partijanja "Ommmm" dolazi kao slamka spasa.

 

Ako ste ipak prestravljeni od života u šatoru, ovdje možete zaboraviti i na to. Ne trebaju vam ni vreće za spavanje ni hotelska posteljina, Obonjan će pokriti sav potreban smještaj u luksuznim drvenim kolibama ili prostranim šatorima, smještenim među visoko drveće.

 

Klima uređaji, kompletna rasvjeta, vanjske terase za chillanje i osobni hladnjak, samo su neke od prednosti, a ako još dodamo viseće mreže, onda smo već jednom nogom dobro zagazili u kofer. U slučaju da vam ponestane zabave na otoku, Kornati su vam nadohvat ruke kao i okolni otoci koji čine nautički raj za ljubitelje ronjenja ili plivanja s ribama.

 

Projekt Obonjan proteže se kroz šest veličanstvenih tjedana uz rezidente koji će vas zabavljati od sumraka do zore, iz tjedna u tjedan. Bad Passion, Blonde Ambition uz podršku hrvatskih imena ovog ljeta priuštit će vam još jednu glazbenu avanturu.

 

Kako bi svoj mozak i na godišnjem odmoru održali svježim, svakodnevno ćete moću razgovarati sa stručnjacima iz raznih područja uključujući astronomiju, dizajn, glazbu, morsku biologiju. Što se gastronomije tiče, zaboravite na brzu hranu jer je i ovdje naglasak na svježim jelima i organskim proizvodima s mora i kopna, upotpunjenim osvježavajućim pićima.

 

Kad sve zbrojimo i oduzmemo Obonjan će ovo ljeto biti mjesto koje već sada mnogi žele posjetiti, no ne možemo zaobići činjenicu da je rezervirano za partijanere "dubljeg" džepa. Partijanje na "visokoj" nozi je potpuno novi koncept u našoj zemlji, ali sudeći po brojkama od sto tisuća noćenja koja se planiraju u ovoj godini, i Britancima koji su u Hrvatskoj već potvrdili svoju sposobnost za biznis, sigurni smo da će ovo mjesto ispuniti sva očekivanja i pokrenuti novi trend glamuroznog partijanja na Jadranskoj obali i dignuti ga na viši nivo.

 

 

Izvor: Buro 24/7 lifestyle portal

 

 

Iz kategorije: Kultura