Datum objave: 25. Lipanj 2016

Post festum Gibonnijevog koncerta na tvrđavi svetog Mihovila:Gibina obitelj bila je cijela publika

Diana Ferić
Diana Ferić

Gibonni je na tvrđavi svetog Mihovila sa svojim koncertom Familija, kako se zove njegov posljednji album, od publike, a sve je bilo puno  od  sjjedalica kojih je 106  do skalina, napravio familiju. Atmosfera je od prvog trenutka, kada je Gibo rekao publici da može fotkati I phonima što želi, ali da ih moli da ga ne snimaju jer onda mora paziti što govori do zadnjih trenutaka, kada je izlazeći na bis dao i neke „roditeljske savjete“ o tomu kako se odnositi u životu prema drugim ljudima bila familijarna. Publika mu je to vratila jer je većina od druge pjesme bila na nogama i s rukama u zraku pjevajući i nove i stare hitove, a impresivni su bili svjetlosni efekti.

„Moje pjesme govore o ljubavi, ali ne samo o ljubavi muškarca i žene već o ljubavi čovjeka prema čovjeku. Zato mi je drago da smo ovdje okruženi ovim zidinama i upućeni jedni na druge i nemojte dopustiti da ova večerašnja atmosfera iscuri vani, da se nađe na You tubu, jer time gubi svoj smisao“, poručio je Giboni publici nakon što je izašao na bis i nakon što je njegova pratnja Stephani fenomenalno izvela Amazing Grace. A što je pjevao Giboni? Sve – od stvari s novog alba do onih najstarijih,, pjesme Cesarice koju je prvu otpjevao na ikavici. Pomogla mu je i klapa Iskon.

Osjetilo se odmah da se Gibonni u Šibeniku osjećao kao kod kuće i to ne samo zbog toga što su mu u bandu jake šibenske glazbene snage Marko Ramljak na violini i Marko Reljanović na gitari nego da jednostavno nosi Šibenik u srcu, a odao je i priznanje Šibeniku kao gradu glazbe ističući kako nije čudo što u takvom grad  publika tako dobro pjeva i prati ga. Bio je to koncert za pamćenje složili su se svi s kojima smo razgovarali, a glavni lik bio je jedan gospodin Pomorac kojeg je Đibo prepoznao u publici u prvi redovima i za cijelog koncerta e s njima komunicirao i fotkao se. Prvi put je netko na takvim događanjima pokazao zanimanje i za fotoreportere. Đibo ih je pozvao neke od njih na  scenu da naprave zajednički selfie.

 

Iz kategorije: Kultura