Datum objave: 19. Lipanj 2016

Točno mjesec dana do Ultra Europe 2016 spektakla u Splitu

Šibenik News
Šibenik News

Mjesec dana je preostalo do Ultra Europe glazbenog spektakla u Splitu na kojemu se očekuje preko 150.000 ljudi.


Samo neki od već najavljenih izvođača koji će nastupiti su Afrojack, Carl Cox, David Guetta, Hardwell, Above & Beyond, Adam Beyer, Alesso, Armin van Buuren, deadmau5, Dash Berlin, Jamie Jones, Marco Carola, Martin Garrix, DJ Snake, Solomun, Gouryella, Hot Since 82, Ida Engberg, Joseph Capriati, Markus Schulz, Nic Fanciulli i W&W.


- Iako je već duže vrijeme poznato kako će se Ultra Europe od 14. do 17. srpnja održati u Splitu, a od 18. do 20. srpnja na Braču, Hvaru i Visu, na današnjoj konferenciji za novinare saznali smo i ostale detalje piše Muzika.hr.

Predstavnici Heinekena i Ultra Europe, koji surađuju već četvrtu godinu, predstavili su izdanje Heineken Ultra DJ natječaja s kojim talentirani DJ-evi, amateri i profesionalci iz Hrvatske i svijeta imaju jedinstvenu mogućnost odsvirati DJ set u trajanju od 60 minuta na UMF Radio Stageu ovoga ljeta u Splitu.


Na službenoj stranici natječaja, DJ-evi do 19. lipnja mogu učitati svoje mixeve. Najboljih 20 birat će se od 20. do 26. lipnja glasovima publike, a o pobjednicima će 29. lipnja odlučiti stručni žiri.


- Kasnije smo ukratko priupitali direktoricu marketinga festivala, Anitu Palac, o nedavnim glasinama kako se Ultra Europe od iduće godine možda više neće održavati u Splitu. Naime, iako se još ništa službeno ne zna jer su trenutno u pregovorima, kaže kako je organizacija Ultre u Splitu iznimno zadovoljna s potporom dobivenom od grada, dok za gradsku administraciju, ali i stanovnike grada imaju samo riječi hvale.
S druge strane istaknula je nedovoljnu financijsku i logističku podršku na državnoj razini te je navela nedostatak inicijative od strane države koja bi doživljavala Ultru kao važan strateški projekt. Naime, za razliku od Hrvatske sve ostale države u kojima se održava Ultra, poput Brazila, Japana, Koreje te SAD-a, prepoznale su stratešku važnost ovog festivala - prenosi glazbeni portal.

Iz kategorije: Kultura