Datum objave: 18. Lipanj 2016

VIDEO: Klapa Adriaticum snimila novi singl 'Aneta'

Šibenik News
Šibenik News

Klapa Adriaticum iz Šibenika objavila je svoj prvi singl „Aneta“ s kojim će se predstavit na Večerima Dalmatinske pisme u Kaštelima.

 

Tekst je napisao Pjero Mirić, glazbu Katica Marinović, a aranžman bas Ivan Čače.

 

- Anetu smo, kao prava srednjoškolsko-studentska klapa, snimili u studentskoj sobi našeg Ivana Samodola i njegovog cimera Roka Radeljaka koji je sudjelovao svirajući klarinet i time dao završni dodir zvuku klape, a kroz dogledno vrijeme u planu je i snimanje spota, al' smo sada prezauzeti ispitima na faksu pa smo to stavili u drugi plan - poručuju dečki iz klape.

 

Momci priznaju da bi malo toga bilo moguće bez podrške roditelja, kako u financijskom tako i u moralnom smislu, a ne zaboravljaju ni svoje nježnije polovice koje ne propuštaju njihove nastupe.

 

Podsjetimo,  Klapa Adriaticum slovi inače za najmlađu klapu u Hrvatskoj a u klapi pjevaju i sviraju: Adrian Šarić Bego (1. tenor), Boris Ercegović (2. tenor), Ivan Samodol (bariton, gitara i voditelj klape), Ivan Čače (1. bas i mandolina), David Batinić (2. bas i kontrabas), Mate Bedrica (2. bas), Ivan Jelić (mandolina) i Luka Pekas (gitara).

 

- Ovo ljeto predstavit ćemo se još na 50-om jubilarnom festivalu Dalmatinskih klapa Omiš, Festivalu klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj, a samostalne koncerte održat ćemo na Braču, Mljetu, Stonu, Rogoznici....
Radimo također i na novim pjesmama koje ćemo izbacit kroz dogledno vrijeme - poručuju.

 

 

 

Video

Iz kategorije: Kultura