Datum objave: 06. Lipanj 2016

Šibenik u srcu, pismi, slici i riči - nekoliko umjetnosti u jednoj priredbi

Šibenik u srcu, pismi, slici i riči - nekoliko umjetnosti u jednoj priredbi
Šibenik News
Šibenik News

Ovog ponedjeljka, 6. lipnja, u 19 sati u Knjižnici će biti održana, u povodu 950. obljetnice spomena Šibenika, priredba pod naslovom “Šibenik u srcu, pismi, slici i riči”.

 

Dr. sc. Jadran Kale govorit će o šibenskoj nošnji i šibenskoj kapi kroz stoljeća, članovi kluba pisaca Ogranka Matice hrvatske u Šibeniku i drugi održat će recital “Šibenik u pismi i riči”, Gojka Skorić Pelajić i članovi Foto kluba Šibenik izložit će fotografije pod naslovom “Duša moga grada”, a u prizemlju i na drugom katu Knjižnice bit će izloženi suveniri i ručni radovi iz kreativnih radionica i kućne radinosti na temu šibenske kape.

 

U glazbenom dijelu nastupit će klapa Jacera iz Šibenika, KUD Koledišće iz Jezera s pridruženim članovima i KU Šibenske bovule. Program organiziraju Šibenske bovule, kulturna udruga za očuvanje tradicijske kulturne baštine grada Šibenika, a vodit će ga Nikola Urukalo.



U utorak, 7. lipnja u 19 sati na prvom katu Knjižnice bit će otvorena izložba fotografija Ranke Padovan 'Tamo gdje jesam'.

Iz kategorije: Kultura