Datum objave: 27. Svibanj 2016

Šibenska književnica Maja Klarić u finalu natječaja Festivala europske kratke priče

Šibenik News
Šibenik News

'Ispod Kože' naziv je kratke priče autorice Maja Klarić, književnice i prevoditeljice, organizatorice nekoliko značajnih kulturnih događanja u Umagu, Zagrebu i Šibeniku, koja je ušla u finale natječaja za kratku priču koju Festival europske kratke priče organizira u suradnji s baltičkom rezidencijom za pisce i prevoditelje u Ventspislu u Latviji, udrugom Kurs i Centrom za kreativno pisanje. 

 

O finalistima odlučivao je žiri u sastavu Vladimir Arsenić, Stjepan Balent (predsjednik), Diana Matulić, Damir Karakaš i Olja Savičević Ivančević. Majina priča na temu 'o granicama: slobodna tema' jedna je od čak 282 priče pristigle na natječaj.

 

- Pobjednik/ca bit će proglašen/a na večernjem čitanju FEKP-a, u utorak 31. svibnja od 20:30 sati, u polukružnoj dvorani Teatra &TD, u Zagrebu, a pobjedničku priču autor/ica će čitati na završnoj večeri FEKP-a 3. lipnja u 20:30 sati u Teatru &TD -u - poručuju iz FEKP-a.

 

Dodajmo da je ovo Majina druga kratka priča koja je nagrađena. Prva koja ju je 'koštala' nagrade i putovanja u Barcelonu, Španjolsku , pobjedila je na natječaju 'Sea of Words' .

Iz kategorije: Kultura