Datum objave: 26. Svibanj 2016

Ljetna pozornica na sv. Mihovilu bez svjetskih imena, stiže Gibonni, koncert za Vicu Vukova

Šibenik News
Šibenik News

Ljetna pozornica na tvrđavi sv. Mihovila i dalje bez velikih svjetskih imena, barem onih glazbenih koji bi u Šibenik privukli širi spektar posjetitelja, zasad zadovoljava glazbene ukuse domaćih ljudi, a među novim gostovanjima koje najavljuju iz produkcije koja se bavi ljetnom pozornicom nalazi se splitski glazbenik Gibonni.

 

- U petak 24. lipnja posjetitelji će moći uživati u starim i novim hitovima Gibonnija. Međunarodni dječji festival ove godine se po prvi puta zatvara na Tvrđavi sv. Mihovila operom Jakova Gotovca Ero s onoga svijeta, ujedno je ovo i prva operna izvedba uopće na ljetnoj pozornici. Opera u izvedbi HNK Split i režiji Krešimira Dolenčića na rasporedu je u subotu 2. srpnja - poručuju s Tvrđave.

 

U osmom mjesecu, pak, nakon koncerta u znak sjećanja na Arsena Dedića, očekuje nas još jedan koncert odavanja počasti.

 

- U petak 12. kolovoza očekuje nas koncert sjećanja na neponovljivog Vicu Vukova. Nezaboravne hitove rođenog šibenčanina izvesti će Đani Stipaničev koji će pozornicu će podijelit s tri dalmatinska tenora – Markom Škugorom, Eduardom Šegotom i Markom Pecotićem-Pecom uz pratnju Revijskog orkestra pod ravnanjem Krešimira Batinića - izvještavaju.

 

Svi programi počinju u 21 sat na ljetnoj pozornici Tvrđave sv. Mihovila, a karte se već mogu kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: u sustavu Eventima www.eventim.hr i na svim prodajnim mjestima Eventima (kiosci Tiska i Petrol benzinske postaje) te preko sustava www.croatia-tickets.com po cijeni od 160 kuna za Gibonnija, te 100 kuna za Operu Ero s onoga svijeta i koncert Sjećanje na Vicu Vukova.

 

Na blagajnama šibenskih tvrđava sv. Mihovila i Barone ulaznice će se moći kupiti od ponedjeljka 30. svibnja.


- Podsjećamo na već najavljena koncertna događanja ljetne pozornice tvrđave sv. Mihovila. U petak, 10. lipnja, Šibensko pjevačko društvo KOLO i Simfonijski orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske izvode: The Queen Symphony skladatelja Tolga Kashifa inspirirano pjesmama grupe Queen. U srijedu, 13. srpnja na tvrđavi nastupaju Rade Šerbedžija i Miroslav Tadić. Arsenov rođendan u četvrtak 28. srpnja obilježit će se veliki hommageom naziva ''VRAĆAM SE TU'' - rezimiraju. 
 

Iz kategorije: Kultura