Datum objave: 25. Svibanj 2016

Pokrenuta inicijativa da ulice u Šibeniku i Zagrebu ponesu ime Ivana Vitića

Šibenik News
Šibenik News

Ove srijede, 25. svibnja, u 18 sati u Gradskoj knjižnici 'Juraj Šižgorić' bit će predstavljena knjiga Motel Trogir : nije uvijek budućnost ono što dolazi, objavljena unakladi Slobodnih veza, udruge za suvremene umjetničke prakse iz Zagreba, i Onomatopee iz Eindhovena.

 

Knjigu će predstaviti njezini urednici Nataša Bodrožić i Saša Šimpraga. Zanimljivo, osim predstavljanja knjige, bit će predstavljena i inicijativa za imenovanje ulice u čast arhitekta Ivana Vitića u Šibeniku i Zagrebu i to baš na mjestu koje je svojevremeno projektirao sam Vitić, bivši Dom JNA.  

 

Predstavljanje organiziraju, u sklopu Dana lokalnog angažmana, koji se održavaju u Šibeniku od 25. do 27. svibnja, Zavičajna škola i Soba DAŠ, sekcija mladih arhitekata i studenata arhitekture pri Društvu arhitekata Šibenik. 



U 19 sati bit će otvorene dvije izložbe u sklopu Međunarodnog festivala Taste the Mediterranean: izložba Val, keramičkog posuđa Marine Tudjine Badurine, i Belgian Food-Mood – Ecco Freddo, izložba belgijskog dizajnerskog posuđa.


U 20 sati bit će prikazana britansko-američka dokumentarna drama Dodirnuti vrh Kevina Macdonalda iz 2003., u trajanju od 106 minuta. Projekciju filma organizira, u sklopu obilježavanja 90. obljetnice, Hrvatsko planinarsko društvo “Kamenar” Šibenik.
 

Iz kategorije: Kultura