Četvrtak, 19 Svibanj 2016 09:20

Uskoro Dani lokalnog angažmana u organizaciji Zavičajne škole i Sobe DAŠ

Napisao: 
Uskoro Dani lokalnog angažmana u organizaciji Zavičajne škole i Sobe DAŠ

U Šibeniku od 25.do 27. svibnja, u organizaciji Zavičajne škole i Sobe DAŠ održat će se Dani lokalnog angažmana gradski dnevni boravak.

 

Dani lokalnog angažmana zamišljeni su kao trodnevno događanje koje će okupiti sudionike različitih struka kako bi se kroz terenski obilazak, predavanja i zajedničku diskusiju pokušalo utvrditi probleme, te ispitati različite mogućnosti upravljanja prostorom grada.


Program obuhvaća obilazak arhitektonskih objekata i prostora koji su odigrali značajnu ulogu prilikom razvoja Šibenika, te predavanja koja će voditi stručnjaci iz područja arhitekture, sociologije i povijesti, s naglaskom na potencijalne prostore grada koji su trenutno neiskorišteni.Cilj Dana lokalnog angažmana je bolje upoznati građane i struku s vlastitim gradom, odnosno njegovim zapuštenim i marginaliziranim prostorima, ali i prespitati ulogu arhitekture u današnjem funkcioniranju i oblikovanju grada.Trodnevni program odvijat će se na nekoliko gradskih lokacija, dok će šetnja uz stručno vodstvo biti organizirana kroz kvartove Baldekin i Vidici.


Gosti predavači su Saša Šimpraga, Diana Magdić, Dafne Berc, Emil Jurcan, David Kabalin te članovi Sobe DAŠ.

 

U večernjim satima bit će organizirane projekcije filmova na javnim površinama unutar povijesne jezgre.

 

U sklopu programa održat će se i izložba Javni prostori Šibenika čija je svrha, na jedan dan, oživjeti zapušteni prostor.

 

Svi građani pozvani su da sudjeluju u izložbi te daju svoj osvrt na zapuštene, te javne prostore koje koriste ili su nekoć koristili. Osvrt se može prikazati u obliku fotografije, teksta ili skice te poslati na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do ponedjeljka, 23.05.2016. godine.

 

 

Izvor:Soba DAŠ

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!