Datum objave: 18. Svibanj 2016

Tvrđava sv. Mihovila izložbeni prostor 'Fototere' dvojca Krnčević - Jakelić

Tvrđava sv. Mihovila izložbeni prostor 'Fototere' dvojca Krnčević - Jakelić
Šibenik News
Šibenik News

Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja, u Hrvatskoj se obilježava od 1980. godine. S ciljem promoviranja svoga rada tog dana muzeji i galerije osim što posjetiteljima osiguravaju besplatan posjet izložbama ili stalnim postavima, organiziraju i dodatna različita događanja poput promotivnih akcija, otvorenja izložbi ili organizacije drugih programa namijenjenih različitim ciljanim skupinama.

 

Tim povodom na Tvrđavi sv. Mihovila večeras će s početkom u 20 sati biti otvorena izložba fotografija autora Željka Krnčevića i Matka Jakelića pod nazivom “Fototera sv. Mihovil 2015.”

 

Fotografije prikazuju uhvaćene trenutke na kulturnim i zabavnim glazbeno-scenskim događanjima koji su se odvijali na Tvrđavi sv. Mihovila u sezoni 2015. Bilježeći suglasje arhitekture, umjetnika-izvođača i publike autori su prikazali još jednu dimenziju srednjovjekovne tvrđave u suvremenom ozračju.
Izložba fotografija može se razgledati svaki dan u vremenu od 9 do 20 sati.

 

Povodom obilježavaja Međunarodnog dana muzeja ulaz za sve građane slobodan je ulaz na Tvrđavu sv. Mihovila i Tvrđavu Barone uz organizirano besplatno stručno vodstvo s početkom u 13 i 18 sati.
 

Iz kategorije: Kultura