Datum objave: 02. Svibanj 2016

Nova kolekcija 'Design by Roza' satkana od snage i čarolije ženskog prijateljstva

Nova kolekcija 'Design by Roza' satkana od snage i čarolije ženskog prijateljstva
Šibenik News
Šibenik News

'One woman can make a difference but together we can rock the world' – tko je razumio, razumio je, ali nova kolekcija šibenske dizajnerice Rozalije Banovac koju prati spomenuti moto, a čija je pak kampanja izašla pod nazivom 'Girl power' govori jezikom koji svatko, posebice pripadnice ženskog roda dobro razumiju i imaju samo jedan odgovor, a on glasi – želimo svaki komad s etiketom 'Design by Roza'.

 

Kolekciju za proljeće / ljeto 2016 krase vesele boje, volani, volumen i romantičan ton, osim toga, odjeća je nosiva u svim prilikama i garantira udobnost. 'Girl power' nije samo priča o predivnoj odjeći već i o prijateljstvu i snazi žena koje se drže skupa.

 

 

Kad u pitanju moda, ništa nije tako inspirativno kao žena, a kad žena dizajnira ženi, onda je počelo dizajna snaga prijateljstva. Upravo su četiri najbolje prijateljice zaštitno lice kampanje, a uz Rozu, one su Anita Pavlović, Emanuela Aužina i Marina Silov.

 

- Iako se prvi put susreću s kamerom u tom smislu, rado su pristale sudjelovati. Ideja kampanje jako im se svidjela i dale su sve od sebe da ispadne najbolje i da prezentiraju haljine u najboljem svijetlu – otkrila nam je šibenska dizajnerica.

 

 

Njene prijateljice njen su 'girl power' i inspiracija da novom kolekcijom napravi iskorak, da se udalji od modela kakve očekujemo vidjeti u modnim editorijalima te glavne uloge dodijeli stvarnim ženama, ženama koje susrećemo na ulicama grada sa svim njihovim prednostima i manama, savršenostima i nesavršenostima. To su, kako iz Roza naziva – savršeno nesavršene žene.

 

- A zašto baš moje prijateljice?! Zato jer su one od samog početka uz mene, jer su prve nosile moje modele na samim početcima, jer su mi dozvolile da eksperimentiram na njima i s ponosom su to nosile, jer su uvijek bile iskrene i znale dati pozitivnu kritiku, jer su još uvijek moji najvjerniji fanovi i one za mene predstavljaju girl power – poručuje dizajnerica.

 


Ne samo da je kolekcija namijenjena ženama, već je na kampanji od početka do kraja radio ženski tim pa  iza editorijala snimanog na lokaciji povijesne jezgre Šibenika (ispred katedrale sv. Jakova i na Gorici, te u Moderato Cantabile caffe baru) stoji još jedna uspješna mlada poduzetnica, fotografkinja Sanja Lydia Kulušić, dok su se za šminku i frizure modela pobrinule Matea Nedoklan i Meri Kardum (iz frizerskog salona Family).

 

Romantičnu kolekciju za lijepe dane pred nama s potpisom Design by Roza donekle je usmjerilo i majčinstvo. Između zadnje i nove kolekcije 'Girl power' Rozalija je postala majka, a to je pak nešto zbog čega dizajnerica nije mislila samo na boje i materijale koje idu uz proljeće i ljeto, već i na praktičnu stranu odjeće.

 

 

- Istina, majčinstvo me definitivno promijenilo u smislu pogleda na svijet i život općenito. Tako da je imalo i neku ulogu u stvaranju ove kolekcije. Svakako bih rekla da sam puno više počela gledati praktičnost i primijenila ga – iskrena je Rozalija.

 

 

Cijelu kolekciju Desing by Roza kao i prethodne radove dizajnerice mogu se pogledati i naručiti putem pripadajuće Facebook stranice kao i eventualni dogovor oko proba odjeće u zasad radnom showroomu dok isti ne zasja u punom sjaju dostojnog ženske poduzetničke snage s potpisom šibenske dizajnerice.

 

Iz kategorije: Kultura