Nedjelja, 24 Travanj 2016 15:22

Božidar Grga, Tedi Spalato i slavljenik Mendo u eteru radio Šibenika

Napisao: 
Božidar Grga, Tedi Spalato i slavljenik Mendo u eteru radio Šibenika

U emisiji 'Volim Šibenik' koja se svake nedjelje emitira na valovima Županijskog radija Šibenik gostovao je Božidar Grga.

 

Grga slovi za jednog od najvećih, ako ne i najvećeg čuvara šibenske glazbene baštine, čuvara stare glazbe i bogatstva povijesnih glazbenih instrumenata, prije svega kraljica svih glazbala – drevnih orgulja.

 

 

Božidar Grga ostavio je u šibenskoj glazbi i neke drukčije tragove. Bio je voditelj klape Šubićevac i aktivni sudionik rađanja jedne od najvećih glazbenih institucija Šibenika – klape Šibenik, voditelj šibenskih klapa i zborova te osnivač Orguljaške ljetne škole. Modernizirao je klapsku pjesmu instrumentalizirajući ju što je tada bilo revolucionarno.


Referendum o izboru najlipše šibenske pisme svih vremena i 99 za srce i dušu podržao je danas i Tedi Spalato koji se izravno javio u emisiju.

 

 

U emisiji smo podsjetili i na jednog poznatog Šibenčanina koji slavi 60 godina - Mendu i njegovu Slavicu. Autor te nekad popularne dječje emsije je Šibenčanin odnosno Zlarinjanin Mladen Bjažić.

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!