Srijeda, 20 Travanj 2016 13:48

POČINJE SEZONA: Oda radosti, boji i zvuku uz Munira Vejzovića u Galeriji sv. Krševana

Napisao: 
POČINJE SEZONA: Oda radosti, boji i zvuku uz Munira Vejzovića u Galeriji sv. Krševana

Galerija sv. Krševana u Šibeniku konačno otvara svoja vrata u novoj sezoni te će tom prilikom ugostiti djela poznatog, priznatog i nagrađivanog umjetnika, Munir Vejzovića. Riječ je o ne samo o prvoj izložbi u novoj sezoni, već i o prvoj izložbi autora u Krešimirovom gradu.

 

- Njegovi radovi nalaze se u privatnim i galerijskim zbirkama. On je po prirodi lirik, slikar lirskog ugođaja - u kratkim crtama objašnjava ravnateljica Galerije, Antonija Modrušan.

 

Opojan, strastven, slikar ode radosti i sretnog trenutka, sve su to epiteti kojima Modrušan opisuje onog čije radove tek trebamo vidjeti svojim golim okom i uživati u ljepoti umjetnosti s potpisom Munira Vejzovića čiji će radovi, pak, biti i dijelom kulise sad već tradicionalne glazbene manifestacije koja se održava u prostoriji Galerije.

 

- Ova izložba nije slučajno izabrana za svibanj u vrijeme kad se ovdje odvijaju Svibanjske glazbene večeri. To je zamišljeno tako da bude događaj za oči i uši - napominje Modrušan.

 

Program Svibanjskih glazbenih večeri u suorganizaciji Galerije i Glazbene škole 'Ivan Lukačić', također, iz Šibenika tek treba biti predstavljen, a dotad šibenski ljubitelji umjetnosti mogu uživati u likovnom postavu Galerije na Gorici i to već od četvrtka, 21. travnja, s početkom u 19 sati za kada je zakazano otvorenje prve šibenske izložbe Munira Vejzovića.

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!