Datum objave: 14. Travanj 2016

The Frajle i Morcheeba na Mihovilu, Deboto i Okusi Mediteran na Baroneu

Šibenik News
Šibenik News

The Frajle, zajednički nastup Rade Šerbedžije i Miroslava Tadića te Morcheeba dio su najavljenih koncerata koji bi se trebali održati na ljetnoj pozornici tvrđave sv. Mihovila tijekom narednih mjeseci u Šibeniku.

 

Sve su to koncerti koji su zasad neslužbeno potvrđeni no informacija o njihovom održavanju ne stiže s iz ureda voditeljice Odjela za vođenje objekata fortifikacijskog sustava pri Muzeju grada Šibenika, Gorane Barišić Bačelić, već o tome svekoliki hrvatski narod pa i svjetski puk obavještavaju sami izvođači.

 

The Frajle su o ovoljetnom gostovanju u Šibeniku pričale u eteru Radio Šibenika, koncert Šerbedžija / Tadić najavili su organizatori, a Morcheeba je vijest o dolasku na najljepšu ljetnu pozornicu na Jadranu pisala na svojoj Facebook stranici.

 

- Ima nekoliko događanja čije su najave već izašle vani, a mi ćemo uskoro izaći s našim programom za tvrđavu sv. Mihovila. S informacijama idemo vani sigurnu i profesionalno. Za nas je nešto gotovo kad je potpisan ugovor i kad su postignuti svi dogovori oko detalja – kazala je Barišić Bačelić na pitanje kad se može očekivati objava kompletnog programa za ljeto 2016. što se tiče ljetne pozornice na tvrđavi sv. Mihovila.

 

Informacije koje cure, a koje ne dolaze s tvrđave, kaže nam, mogu biti rezultat šumova u komunikaciji između menadžera s kojima su oni dogovaraju i izvođača koje zastupaju.

 

- Mi s tim zaista nemamo ništa. Dogovaramo se izravno s menadžerima, a što i kako oni to prenesu izvođačima, ne znamo – kaže nam voditeljica fortifikacijskog sustava koji sad već broji dvije ljetne pozornice, veću na Mihovilu i onu manju – Barone.

 

Morcheeba je svakako najzvučnije ime dosad, makar neslužbeno, poznato da stiže u Šibenik, a prva žena šibenskih tvrđava govori nam da su u pregovorima s još nekoliko ništa manje zvučnim imenima, no da će to ipak prvenstveno ovisiti o budžetu s kojim raspolažu.

 

-Dosta toga što se radi u sklopu 950. obljetnice odvija se na tvrđavi sv. Mihovila, a i jedno su želje, drugo su mogućnosti. Mi svakako radimo na tome – poručila je Barišić Bačelić.


Što se, pak, tiče tvrđave Barone čiji eksterijer kad je u pitanju ljetna pozornica krasi nešto intimnija atmosfera, doznajemo da će preuzeti domaćinstvo glazbenog Deboto festivala te da će se prvi dan gastronomske manifestacije Okusi Mediteran održati upravo na nedavno obnovljenoj tvrđavi. 
 

 

Piše: Snježana Klarić

Iz kategorije: Kultura