Datum objave: 07. Travanj 2016

Zaključene prijave: Na natječaj za Nagradu Dijana Klarić pristiglo 88 radova

Zaključene prijave: Na natječaj za Nagradu Dijana Klarić pristiglo 88 radova
Šibenik News
Šibenik News

Prvog dana mjeseca travnja istekao je rok za prijavu za Nagradu Dijana Klarić koja se ove godine dodjeljuje po treći put u sklopu Festivala putnika u Šibeniku.


Prijave su pregledane i proslijeđene žiriju koji broji tri člana u svakoj kategoriji: putopis, fotografija, video, projekt i putnik godine. Organizatori su veoma zadovoljni brojem ovogodišnjih prijava.

 

Naime, na natječaj je pristiglo ukupno 88 prijava, raspoređenih u svih pet kategorija. Kao i obično, među njima je najviše kandidata za najbolju fotografiju i najbolji putopis. Čak 49 autora iz cijele Hrvatske natjecat će se za spiralu u kategoriji Najbolje fotografije, a njih 18 u kategoriji Najbolji putopis. Organizatori se zahvaljuju svima koji su se prijavili i koji na bilo koji način prate i podržavaju Nagradu i Festival putnika.


Finalisti u svakoj kategoriji bit će poznati do kraja mjeseca, a pobjednike će se proglasiti na svečanoj dodjeli Nagrade u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, drugog dana Festivala putnika, u subotu 14. svibnja,  u 17:30.


Sretno svim natjecateljima, poručuje tim koji stoji iza Nagrade.

 

 

Naslovna fotografija: Dijana Klarić, iz ciklusa fotografija 'Plan bijega: Australija'

 

Iz kategorije: Kultura