Datum objave: 11. Ožujak 2016

Jaka glumačka postava u novoj predstavi Vinka Brešana na daskama šibenskog kazališta

Šibenik News
Šibenik News

 

"Zločin na kozjem otoku" nova je predstava Vinka Brešana koja će na daskama šibenskog narodnog kazališta biti premijerno izvenedena u ponedjeljak 14. ožujka. Brešan ističe da tekst prije nije čitao i da ga je privuklo to da konačno nije komedija nego predstava puna jakih emocija.

 

U predstavi glume Senka Bulić, Franka Klarić, Barbara Nola, Jakov Bilić i Anđelko Babačić koji su se danas predstavili na konferenciji za novinare u Šibeniku. Brešan je glumce birao po tekstu koji je pun emocija strasti, čežnje, ljubavi, ali i autodestrukcije. Riječ je uglavnom o ekipi s kojom je već radio.Barbara Nola koja do sada nije radila sa Brešanom ističe da je šibensko kazalište najljepše u Hrvatskoj između ostalog i zbog atmosfere predanosti i ljubavi. Samog Brešana je ocijenila kao genijalnog profesionalca.

 

Na kozjem otoku, govori priča žive tri žene - majka, kćer i mlada usidjelica koje su oduđene na zajedničku samoću. Ustaljeni ritam "narušava" dolazak muškarca koji ima simbolično ime Angela.

 

Predstava je inače diplomski projekt producentice Julije Martinović pod mentorstvom dr. Snježane Banović. Julija Martinović kao i njena predstava ostaju na daskama šibenskog kazališta.  

Iz kategorije: Kultura