Datum objave: 06. Ožujak 2016

Festival SuperUho preselio u Primošten - Stipe Petrina "dao trisku" Gradu Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

 

Festival SuperUho kojeg se Šibenik olako odrekao preselio je se samo 30 km dalje, u Primošten, kako je danas službeno priopćeno.

 

"SuperUha će biti, ali ne u Šibeniku. O svim ostalim detaljima, novom gradu domaćinu i line-upu festivala pričekajte priopćenje koje pripremamo za nekoliko dana“, rekao je Mate Škugor, organizator festivala prije nekoliko dana, a danas je jasno da je to Primošten .

 

"Prvi kontakt je bio obostran preko zajedničkog prijatelja, i drago mi je da smo se dogovorili da SuperUho svoje djelovanje nastavi kod nas u Primoštenu. O financijama i drugim detaljima ne bi još govorio, ima vremena za to, reći ću  vam samo da su svi ugovori potpisani na minimalno 5 godina, tako da je sigurno da će SuperUho kod nas boraviti duže vrijeme" otkrio nam je Stipe Petrina, primoštenski načelnik i dodao kako je i na ovom primjeru pokazao Gradu Šibeniku kako se rade neke stvari.

 

SuperUho festival u protekle je dvije godine, na pristaništu TEF i na tvrđavi sv. Mihovila, ugostio Flogging Molly, Einstürzende Neubauten, Sun Kil Moona, of Montreal, The National, Black Lips, Tuxedomoon, Chelsea Wolf i mnoge druge svjetske i regionalne alternativne zvijezde. Gubitkom ovog festivala, Šibenik gubi puno više od nekoliko dana glazbene zabave – gubi urbani identitet koji je već uvelike bio načet nikad do kraja razjašnjenim gašenjem Terranea.

 

Nije poznat razlog zbog čega su Škugor i partneri odustali od Šibenika, iako je jasno da je riječ o tomu da su nezadovoljni novcem koji su dobili.

Iz kategorije: Kultura