Datum objave: 03. Veljača 2016

FOTO Uspjeh odbojkaškog kluba „Krka“ okrunjen izložbom fotografija

FOTO Uspjeh odbojkaškog kluba „Krka“ okrunjen izložbom fotografija
Stanko Ferić
Stanko Ferić

 

Odbojkaški klub ‘Krka’ koji je od 27. do 30. prosinca 2015. godine bio organizator i domaćin odbojkaškog kadetskog prvenstva zemalja na kojem je nastupilo ženskih i muških reprezentacija iz 12 zemalja, rad na tom respektabilnom međunarodnom natjecanju okrunio je izložbom fotografija u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića. Inicijator izložbe je profesor Zlatko Jurić, a autor fotografija koje su izložene je Milan Balaban. Smisao izložbe je popularizacija odbojke, ali i dokumentiranje jednog iznimno vrijednog i atraktivnog sportskog događaja koji se, zahvaljujući OK „Krka“ dogodio u Šibeniku.

 

Prema riječima autora fotografija Milana Balabana one nisu snimane zbog izložbe nego u cilju stvaranja dokumentarnog fonda za potrebe Olimpijskog odbojkaškog saveza Hrvatske. No, kako su fotografije iznimno atraktivne, a i samo natjecanje je bilo odlično organizirano i inspirativno prihvaćena je inicijativa profesora Jurića da se organizira izložba i sve to pokaže javnosti.

 

Izložba je privukla veliki broj sportaša, sportskih dužnosnika i aktivista ali i ljubitelja fotografije pa se njeno otvaranje 2. siječnja pretvorilo u prvorazredni društveni i kulturni događaj. Balabanove fotografije pune su dinamike i emocija pa je sigurno da će ova izložba privući brojnu publiku.  

Iz kategorije: Kultura